Zapomenuté chutě známých bylinek a plevelů

26zapomenutechute
17. 04. 2013
/

Plevel je rostlina, která roste v kulturním porostu proti vůli pěstitele. Rostlina, která bývá pro pěstitele peklem, může být pro kuchaře zdrojem neocenitelné jedinečné chuti a pro hosta zdrojem cenných látek. V lesnictví se pro nežádoucí rostliny užívá termín buřeň."

Bistro Franz obohacuje nově svou kuchyni o dávno zapomenuté chutě méně známých bylinek a plevelů. Přitom tyto často opomíjené rostliny jsou často léčivé a skvěle se hodí na přípravu nejrozmanitějších pokrmů.

Již jsme vám představili ptačinec žabinec (Stellaria media) v benekditýnském vejci s holandskou omáčkou a proscciuttem. Ptačinec obsahuje např. třísloviny, minerální soli, vitamíny C, E.

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Mijazaki v Univerzitním kině Scala

02. 11. 2016
/

Až dosud jste filmy velmistra animace Hajao Mijazakiho nemohli vidět v kině. Na obřím plátně. Se svými blízkými. Teď to můžete změnit. 


>> Pomozte Kino Scala uskutečnit přehlídku sedmi jeho legendárních filmů

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),