ENFILADE OPEN AIR | Fléda & Franz společně
středa 11. 9. 2013 | od 16:00
+ FB událost
Bistro Franz zajišťuje občerstvení na jednodenním festivalu Enfilade – open air. Přijďte se pobavit na městský festival situovaný v unikátních prostorách hradu Špilberk. Line up: Luis Bunuel, Voodooyoudo, Mylets, C, This Town Needs Guns a k němu občerstvení a víno připravené naším bistrem. Vstupenky v předprodeji či na místě.
> níže se dozvíte, co si budete moci dát
Víno rozlévané z vinařství Hrdina & dcera – Velké Bílovice
bílé, růžové, červené (0,2 l) 35,-
bílé, růžové, červené (0,1 l) 20,-
Nabídka drobného občerstvení
Drůbeží játrová paštika s brusinkami, chléb 60,-
Škvarková pomazánka, chléb s kvašákem 50,-
Plátky krkovice na rozmarýnu a chilli, chléb s jablečným křenem, hořčice 65,-
Plátky bůčku na česneku, chléb s jablečným křenem, hořčice 55,-
Ricottová pomazánka s pažitkou a rajčaty, chléb 55,-
Kuskus se salátem z červené řepy, bílého zelí a okurku, jogurtový dresing 55,-
Chléb nabízíme:
- žitný cibulový
- světlý
- pohankový bezlepkový
Pomazánky, paštiku, hořčici, salát, chléb jsme pro Vás připravili v Bistru Franz.
Maso je z místních farem, zelenina z ekofarmy Komendovi.
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
Ekofarma Komendovi – zelenina v biokvalitě

Je to již 5 let co nám Komendovi poprvé dovezli dodávku skvělé biozeleniny. Ekofarma v Žeroticích nabízí pečlivě pěstované ovoce a zeleninu v ekologickém režimu.
Rybnikářství Pohořelice

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...
Z Pohořelic odebíráme především kapry, tolstolobiky a štiky.
Ceníme si předně čerstvosti a kvality dodávaných ryb.
Ocean48 – dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře

Ocean48 se snaží přispět k tomu, aby se ryby staly běžnou součástí českého jídelníčku. V našem bistru si hosté nejvíce oblíbili tresku, lososa, pražmu, mořského vlka, platýze nebo slávky.
Vegetariánský víkend v Bistru Franz
Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.
To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákem. Vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.
Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.
Pravidelně pečeme domácí chléb

Domácí kváskový chléb si u nás můžete dát ke snídani a přes den k malým jídlům.
Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den – ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. ↓
Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.
Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni
2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem
Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...
Storyous se ptal Radka Nozara

Přečtěte si rozhovor s Radkem Nozarem v on-line magazínu Storyous. Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

V právě vyšlém březnovém čísle kulinářského časopisu Gurmet uveřejnili článek o návštěvě našeho bistra. Je zaměřen na širokou nabídku snídaňových a obědových menua poctivost surovin, ze kterých vaříme. Přečtěte si celý text, v němž jsou vyzdvižena i nově nabízená vína.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

Portál o bydlení homepix.cz publikoval článek o architektonickém a designovém řešení našeho bistra.
Zaměřuje se na inspirační zdroje architekta Martina Hrdiny, které v sobě snoubí odkaz tradičních francouzských bister a secesní atmosféru domu navrženého Františkem Pavlů.
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

Uveřejňujeme článek o návštěvě Brna a jeho kavárenské scéně. Nizozemský lifestylový on-line časopis leijp.nl publikoval článek o „Brně – Berlíně Východu", v němž Vás na první pohled zaujme spousta nových barů a kaváren.