Bistro Franz & Filharmonie Brno / úterý 13. 1. Dan Tepfer / Ben Wendel Duo (USA)

filharmonie1

Neptejte se, co BF & FB spojuje - přijďte to zažít!. Do nové sezony v Besedním domě jsme vstoupili s Filharmonií Brno společně jako neotřelý gastronomický doprovod. Novinkou letošní hudební sezony je např. cyklus Jazz & Word Music, který brněnským posluchačům nabízí šest unikátních koncertů, mezi nimiž vynikají především nadžánrové klavírní superhvězdy Tigran Hamasyan (Arménie) a Yaron Herman (Izrael). A právě tento týden v úterý se můžete těšit na izraelského hudebního malíře Yarona Hermana, který kouzlí nejen s barvou klavírního zvuku, ale i s náladou svých posluchačů.

+ www.filharmonie-brno.cz

+ www.facebook.com/filharmoniebrno

Před koncertem Vám Bistro Franz nabídne skvělé domácí limonády, hostětínské mošty a víno z vinařství Hrdina a dcera.

Program cyklu JAZZ & WORLD MUSIC / Filharmonie Brno / Besední dům

+ FB event

pondělí 13. 1. 2014 | prodej & rezervace

DAN TEPFER / BEN WENDEL Duo (USA)

Rafinovaný mix klasické a jazzové hudby v podání newyorských virtuosů.

úterý 25. 2. 2014 | prodej & rezervace

TIGRAN Solo (Arménie)

Hvězdný arménský pianista čerpá z jazzu, hip hopu i arménského folklóru a vytváří poutavý koktejl z přísad z celého světa.

středa 19. 3. 2014 | prodej & rezervace

BAROVÁ, DUSILOVÁ, HALVENKOVÁ

Tři inspirativní a hudebně vyspělé osobnosti se scházejí k exkluzívnímu nadžánrovému projektu iniciovanému sérií Jazz & World; česká premiéra.

/ JIŽ PROBĚHNUTÉ KONCERTY

úterý 17. 9. 2013 | FOTOGALERIE

NIZAR ROHANA TRIO (Palestina / Francie)

Mistr hry na arabskou loutnu se svojí nejnovější kapelou.

úterý 22. 10. 2013 | prodej & rezervace

YARON HERMAN Solo (Izrael)

Nadaný hudební malíř kouzlí nejen s barvou tónu klavíru, ale i náladou svých posluchačů

Níže jsme pro vás vytvořili krátký seznam skladeb, jako ochutnávku před zítřejším koncertem.

pondělí 11. 11. 2013 | prodej & rezervace

IVAN VARGAS – Yo Mismo (Španělsko)

Vášeň, virtuozita, rytmus a emoce ve flamenkovém balení ze španělského jihu.

 

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

KOLDOKOL – přírodní nápoje

Jsme rádí, že vám můžeme nabídnout skvělé nápoje od rodinné firmy Koldokol z Bílých Karpat. Na jejich výrobu jsou užity pravé suroviny, žádné náhražky – neobsahují konzervanty, aromata ani přidaný cukr, jsou slazené jen jablečným koncentrátem. Koldokol zaručuje správný postup při luhování, který nám nechává vyniknout pravou, čistou chuť a účinek užitých ingrediencí.

Rodinný den se Slezskou diakonií

Proto se zúčastníme v sobotu 27.4. rodinného dne, který se bude konat ve fotbalovém areálu za Lužánkami.

Připravili jsme bohaté občerstvení, které si můžete vychutnat přímo na hříšti fotbalového stadionu na naší zahrádce.

 

Můžete se těšit na tortillu plněnou krůtím masem z ekofarmy Zelenka s bazalkovou majonézou, kváskové chleby se škvarkovou pomazánkou z farmy rodiny Němcovy nebo cizrnový hummus se zeleninovými hranolky a další.

Upečeme perník s belgickou čokoládou, bábovku a spoustu dalších dobrot.

Bar nabídne točené pivo nebo kofolu, filtrovanou kávu, prosecco.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

filharmonie2