Jídlo z blízka | Letní kulinářství v Bistru Franz

34jzb
01. 07. 2013
/

Pro všechny, kteří jsou milovníky dobrého jídla připraveného z tradičního regionálního zemědělství, je zde slavnost Jídlo z blízka, jenž se koná od 8. do 31. července v atraktivních brněnských restauracích.

Během tří prázdninových týdnů vám osmnáct místních restaurací nabídne tříchodová menu uvařená z domácích surovin od významných regionálních výrobců.

+ FB událost

+ www.jidlozblizka.cz

Naše tříchodové menu pro vás sestavil Hugo Hromas s Janou Burianovou. Servírovat vám budeme předkrm ze smažených květů bezu, dále pak konfitované jehněčí či pšeničný pilaf, vše zakončeno smaženými noky s jahodami a čerstvým ovčím sýrem.

Pokud vás naše nabídka nalákala, můžete se zúčastnít řízených degustací v rámci doprovodného programu slavnosti. O své zkušenosti se s vámi podělí místní vinaři, kteří neopomínají svou práci dělat poctivě. Letos jsme pro vás připravili řízenou degustaci mladého vinařství Gotberg z Popovic a rodinného vinařství Hrdina & dcera z Velkých Bílovic. Degustace doprovodí drobné pohoštění a vlídné slovo vinaře.

Neváhejte a zapojte rodinu, vezměte přátele a zakuste neokoukané léto v Brně.

Poznejte poctivou regionální kuchyni vařenou z nejčerstvějších surovin a zamluvte si stůl pomocí tohoto formuláře a připomeňte si léty prověřenou chuť jižní Moravy na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně. Ochutnejte z blízka jídlo s příběhem!

Tříchodové menu

Teplý předkrm / Smažené květy bezu (kosmatice) nebo dýňového květu nebo cuketového květu v bylinkovém těstíčku s meruňkovým čatní

Hlavní chod s masem / Konfitované jehněčí s glazovanou karotkou, tempurované listy divokých bylin, mateřídoušková sůl a švestková omáčka

nebo bez masa / Pšeničný pilaf s grilovanou zeleninou a konfitovaným česnekem s rajčatovým tatarákem, salát ze sezónní čerstvé zeleniny (ředkvičky, kedluben...) s dýňovým olejem a pošírovanýmjablkem plněným ořechy

Dezert / Smažené noky s jahodami a čerstvým ovčím sýrem, vinný karamelem a mátou

Cena uvedeného menu je 500 Kč.

V případě zájmu je nutné rezervovat místo přes tento online formulář.

> více o menu zde

Doprovodné akce

Letos se festivalu účastníme po druhé, podívejte se na naši premiéru z minulého roku:

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Mijazaki v Univerzitním kině Scala

02. 11. 2016
/

Až dosud jste filmy velmistra animace Hajao Mijazakiho nemohli vidět v kině. Na obřím plátně. Se svými blízkými. Teď to můžete změnit. 


>> Pomozte Kino Scala uskutečnit přehlídku sedmi jeho legendárních filmů

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),