Kopřivová limonáda v bistru Franz
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) má hojné užití jako léčivá bylina či jako potrava pro hospodářská zvířata. Z látek prospívajících vašemu tělu obsahuje zejména hořčík, vitamín C a B2, třísloviny a mnohé další.
Ode dneška Vám nabízíme domácí limonádu ze sirupu z jarní kopřivy, s přírodním řepným cukrem a citronem. Jedná se o posilující nápoje, jenž podporuje tvorbu červených krvinek, snižuje hladinu krevního cukru aj.
V brzké době se rovněž můžete těšit na rozšíření sortimentu biolimonád o tyto příchutě: zázvor, ženšen, rakytník, konopí aj.
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
KOLDOKOL – přírodní nápoje

Jsme rádí, že vám můžeme nabídnout skvělé nápoje od rodinné firmy Koldokol z Bílých Karpat. Na jejich výrobu jsou užity pravé suroviny, žádné náhražky – neobsahují konzervanty, aromata ani přidaný cukr, jsou slazené jen jablečným koncentrátem. Koldokol zaručuje správný postup při luhování, který nám nechává vyniknout pravou, čistou chuť a účinek užitých ingrediencí.
Rybnikářství Pohořelice

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...
Z Pohořelic odebíráme především kapry, tolstolobiky a štiky.
Ceníme si předně čerstvosti a kvality dodávaných ryb.
Ekofarma Komendovi – zelenina v biokvalitě

Je to již 5 let co nám Komendovi poprvé dovezli dodávku skvělé biozeleniny. Ekofarma v Žeroticích nabízí pečlivě pěstované ovoce a zeleninu v ekologickém režimu.
Vegetariánský víkend v Bistru Franz
Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.
To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákem. Vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.
Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.
Pravidelně pečeme domácí chléb

Domácí kváskový chléb si u nás můžete dát ke snídani a přes den k malým jídlům.
Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den – ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. ↓
Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.
Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni
2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem
Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...
Storyous se ptal Radka Nozara

Přečtěte si rozhovor s Radkem Nozarem v on-line magazínu Storyous. Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

V právě vyšlém březnovém čísle kulinářského časopisu Gurmet uveřejnili článek o návštěvě našeho bistra. Je zaměřen na širokou nabídku snídaňových a obědových menua poctivost surovin, ze kterých vaříme. Přečtěte si celý text, v němž jsou vyzdvižena i nově nabízená vína.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

Portál o bydlení homepix.cz publikoval článek o architektonickém a designovém řešení našeho bistra.
Zaměřuje se na inspirační zdroje architekta Martina Hrdiny, které v sobě snoubí odkaz tradičních francouzských bister a secesní atmosféru domu navrženého Františkem Pavlů.
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

Uveřejňujeme článek o návštěvě Brna a jeho kavárenské scéně. Nizozemský lifestylový on-line časopis leijp.nl publikoval článek o „Brně – Berlíně Východu", v němž Vás na první pohled zaujme spousta nových barů a kaváren.