Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

Recenze bistra v příloze MF DNES Víkend

23. 06. 2014
/

Ve víkendové příloze MF DNES (21.-22. 6. 2014) byla publikována recenze o našem bistru. Článek nazvaný Kosmopolitně lehký Franz se zmiňuje o hravém a přívětivém interiéru, příjemně empatické obsluze a zejména o jídle.

Bistro Franz od spolužáka Martina Hrdiny

31. 03. 2014
/

Architekt Adam Gebrian v článku MF Dnes kritizuje i chválí brněnský veřejný prostor. Hrůzu nádraží a smutek u hotelu Avion při jeho návštěvách Brna střídá zážitek z dobré kávy v příjemných kavárnách a v našem bistru. Adam Gebrian v článku oceňuje realizaci interiéru bistra Franz, který navrhoval jeden z jeho bývalých libereckých spolužáků, Martin Hrdina.

> Přečtěte si celý článek propagátora a kritika české architektury.

Katalog TON project 2014

26. 01. 2014
/

25. 1. 2014

Katalog projektů, které propojují tradici TON výrobků se současnými nápady designerů. Najdete zde i naše bistro. Níže přikládáme pdf celého katalogu ke stažení.

Cesta našeho menu v rámci Jídla z blízka

09. 07. 2013
/

9. 7. 2013

Přečtěte si článek kuchaře, Hugo Hromase, který pro vás sestavil letošní tříchodové menu v rámci slavnosti Jídlo z blízka spolu s Janou Burianovou. Hugo popisuje myšlenku a cestu jeho skladby menu skutečně od píky. Nechte se zlákat nostalgickou projížďkou po naší zemi, díky níž pochopíte, co skutečně znamená regionální surovina, láska k hospodářství a poctivá dřina na poli.