pondělí
16. 04.
/ vaří Tomáš
(od 11:00 do 14:30)

 
Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu
  • Minestrone s pestem z medvědího česnekuMinestrone with wild garlic pesto7,9
  • Brokolicová polévka se špenátem a bílým vínemBrocolli soup with spinach and white wine9,12
  1. Vegetariánské lasagne s cuketou, hráškem a parmesánem, pesto z medvědího česneku Vegetarian lasagna with zucchini, pea and parmesan cheese, wild garlic pesto1,3,7,8,12 169 Kč
  2. Pečené kuřecí stehno (140g, kuře farma Němcovi) v krémové omáčce ze sušených rajčat a bazalky, krémová polenta Baked chicken leg in creamy sauce with dried tomatoes and basil, creamy polenta7,9,12 185 Kč
risotto-s-pecenou-dyni-od-komendu-baby-spenatem-prazenymi-dynovymi-seminky-a-parmazanem-podle-radima

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia.Těstoviny připravujeme domácí, ze semolinové mouky. Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

 

Podáváme od 11:00 do 14:30.

  • Po dobu oběda (11:00–14:30) neposkytujeme rezervace, děkujeme za pochopení.
  • Přijímáme platební karty a stravenky. 

 

01pondeli-cizrnova-polevka

Brunch každý víkend

21. 03. 2018
/

Pravidelně každý víkend se můžete těšit na brunch / v sobotu a v neděli od 9:00 do 12:00 hod vám nabídneme vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou. Dále například koblížky se skořicovým cukrem, tvarohovou pěnou, povidly a pečenými kokosovými plátky nebo Lívance v omáčce z červeného vína a lesního ovoce, a samozřejmě klasické snídaně. 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

risotto-s-medvedim-cesnekem-vlasske-orechy-a-pecena-cervena-repa-od-komendu-parmazan-baby-spenat-podle-davida