Předvánoční nabídka Bistra Franz

20predvanocninabidka
13. 12. 2012
/

Připravuje: Bistro Franz + Michal Rachad Hromas

Rádi pro Vás nachystáme tradiční i méně tradiční pokrmy pro Váš Štědrý večer.
Níže uvádíme nabídku včetně cen a původu surovin.
Ceny neobsahují obal, počítáme s tím, že si něco přinesete s sebou.

+ FB událost

Připravíme pro Vás vykuchaného kapra nebo filety z kapra nebo z lososa pro štědrovečerní večeři:

Vykuchaný kapr (rybníkářství Pohořelice) 1kg 180,-
Filety z kapra 100g 35,-
Filety z lososa 100g 39,-

Obalíme rybu či řízky z krůtího nebo vepřového masa krkovice / kotleta:

Obalený řízek z kapra (rybníkářství Pohořelice) 100g 50,-
Obalený řízek z krůtích prsou (ekofarma Zelenka) 100g 50,-
Obalený řízek z krkovice z Mitrovského dvora 100g 50,-
Obalený řízek z kotlety z Mitrovského dvora 100g 50,-

Delikatesy z rybího či drůbežího masa vhodné jako malý předkrm nebo obloženou mísu:

plněná ryba 100g 55,-
paštika z rybího či drůbežího masa 100g 50,-
konfitovaná kachní stehna + redukce z výpeku 1ks/ 140,-
roastbeaf (roštěná z Mitrovského dvora) 100g 90,-

Nachystáme:

salát bramborovy klasický 1kg 150,-
lehký salát bez majonézy vídeňského typu 1kg 150,-
salát z červenéřepy
(bio řepa z ekofarmy Pospíšilovi nebo biofarmy Machovi) 1kg 90,-
rybí polévku 1l 120,-

Napečeme domácí sváteční chléb typu vánočka, pumpernikl (tmavý režný chléb s rozinkami a ořechy):

1ks/cca 600g 95,-

Objednávat můžete na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. – uzávěrka 20.12. 2012.

V případě zaplnění kapacity může být uzávěrka dříve.

Vánoční režim bistra Franz:

V pondělí na Štědrý den budeme mít zavřeno, stejně tak 25. a 26. 12.
Děkujeme za pochopení a přejeme klidné svátky

  • otevírací doba čtvrtek 27. 12. od 10 - 23 hod
  • otevírací doba pátek 28. od 10 - 24 hod
  • otevírací doba sobota 29.12. klasicky 10 – 24 hod
  • otevírací doba neděle 30.12. klasicky 11 – 21 hod
  • 31. 12. a 1. 1. 2013 zavřeno

Dnešní obědové menu

středu
17. 10.
/ vaří Karel
(od 11:00 do 15:00)

Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu 
  • Dýňová polévka s kokosovým mlékem a praženými dýňovými semínky Pumpkin soup with coconut milk and pumpkin seeds9
  • Špenátová polévka s balkánským sýremSpinach soup with balkan cheese7,9,12
  1. Gratinované batáty s kešu omáčkou, salátek se smaženou cibulíSweet potatoes with cashew sauce, salad with fried onion1,8 165 Kč
  2. Grilované kuřecí prso (140g, farma Němcovi) s kukuřičným pyré, blanšírovaná růžičková kapustaGrilled chicken breast (140g, farm Němcovi) with corn puree, brussels sprouts7,12 185 Kč
cockovo-zeleninove-placky-s-kvetakovym-pyre-brokolice

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Rybnikářství Pohořelice

28. 06. 2018
/

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...

Z Pohořelic odebíráme především kapry, tolstolobiky a štiky.

Ceníme si předně čerstvosti a kvality dodávaných ryb.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),