Proč právě bistro?

bistrofranz-01
12. 12. 2011
/

Tradiční bistra jsou malé (rodinné) restaurace, kde se celodenně podávají jednoduchá kvalitní jídla, nápoje a káva, a to i do pozdních hodin. Jejich interiéry se liší od velkých restaurací jistou domáckou střídmostí, a zároveň silným charakterem, který si najde vlastní okruh věrných zákazníků.

Interiér: původní i moderní

Při řešení interiéru a vizuální podoby Bistra FRANZ jsme vycházeli z původní pařížské podoby bister, kde tento druh podniku vznikl.Zvolili jsme proto tradiční materiály (dřevo, kov, sklo, plech), které jsme zpracovali v jednoduchých tvarech s výraznou barevností. Interiér je moderní a zároveň tradiční, stejně jako jídlo z místních surovin, které bistro nabízí. Zákazník by se měl v bistru cítit jako doma, ale zároveň ocenit jeho osobitou podobu.

Dnešní obědové menu

středu
17. 10.
/ vaří Karel
(od 11:00 do 15:00)

Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu 
  • Dýňová polévka s kokosovým mlékem a praženými dýňovými semínky Pumpkin soup with coconut milk and pumpkin seeds9
  • Špenátová polévka s balkánským sýremSpinach soup with balkan cheese7,9,12
  1. Gratinované batáty s kešu omáčkou, salátek se smaženou cibulíSweet potatoes with cashew sauce, salad with fried onion1,8 165 Kč
  2. Grilované kuřecí prso (140g, farma Němcovi) s kukuřičným pyré, blanšírovaná růžičková kapustaGrilled chicken breast (140g, farm Němcovi) with corn puree, brussels sprouts7,12 185 Kč
cockovo-zeleninove-placky-s-kvetakovym-pyre-brokolice

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Rybnikářství Pohořelice

28. 06. 2018
/

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...

Z Pohořelic odebíráme především kapry, tolstolobiky a štiky.

Ceníme si předně čerstvosti a kvality dodávaných ryb.

KOLDOKOL – přírodní nápoje

09. 05. 2013
/

Jsme rádí, že vám můžeme nabídnout skvělé nápoje od rodinné firmy Koldokol z Bílých Karpat. Na jejich výrobu jsou užity pravé suroviny, žádné náhražky – neobsahují konzervanty, aromata ani přidaný cukr, jsou slazené jen jablečným koncentrátem. Koldokol zaručuje správný postup při luhování, který nám nechává vyniknout pravou, čistou chuť a účinek užitých ingrediencí.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

bistrofranz-12