Svatý Martin v Bistru Franz

44sv-martinvbistru
10. 11. 2013
/

Tento týden, od pondělí do pátku, odpoledne a večer, pro Vás máme připravenou svatomartinskou nabídku – husy na několik způsobů a svatomartinská vína z vinařství Hrdina a dcera a z vinařství Gotberg. Velkobílovický vinař, pan Hrdina, nám dnes přivezl mladá vína – Müller Thurgau, Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Z vinařství Gotberg nabídneme svatomartinský Muškát.

+ Facebook událost

K jídlu Vám naservírujeme

Kachní vývar s knedlíky z čerstvé majoránky a pečenou červenou řepou
0,2l 40,-
0,4l 60,-


Rilletes z husích jater (90g)v gremolátě s kachními škvarky, domácí bageta s rozmarýnem 95,-

Sušené husí prso (80g) v mořské soli s tymiánem se salátem z mrkvové a celerové slámy a listovým salátem s oříšky 120,-

Konfit z husy (150g) s červeným zelím a kedlubnovým zelím s bramborovými válečky a špekovými knedlíky 195,-

Kachní prso (200g) na růžovém pepři s mangovým čatní a bramborovými pečenkami 195,-

Rozlévaná vína z Vinařství Hrdina a dcera z velkých Bílovic, ročník 2013

cena za 1 dcl 20 Kč, cena za 2 dcl 35 Kč

  • Bílé Müller Thurgau
  • Růžové Zweigeltrebe
  • Červené Modrý Portugal

Svatomartinské víno Gotberg z Popic, ročník 2013

cena za láhev 0,75 l je 190 Kč

  • Svatomartinský muškát

Podáváme i jako rozlévané, cena za 1 dcl 28 Kč, cena za 2 dcl 50 Kč

...a mnohé další. S ohledem na naši kapacitu doporučujeme rezervaci. NEVÁHEJTE A REZERVUJTE SI VÁŠ STŮL.

Svatomartinské menu podle šéfkuchaře Martina:

Z vinařství Gotberg nabídneme svatomartinský Muškát.

Vinice velkobílovického vinařství Hrdina & dcera.

Z velkobílovického vinařtví Hrdina & dcera nám na tento týden přivezli mladá vína – Müller Thurgau, Zweigeltrebe a Modrý Portugal.

Dnešní obědové menu

středu
12. 12.
/ vaří Martin
(od 11:00 do 15:00)

Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu 
  • Kuřecí pho s rýžovými nudlemiChicken pho with rice noodles4,9,12
  • Řepový krém s křenemBeetroot cream with horseradish7,9,12
  1. Pečená cibule plněná ořechy a feta sýrem, bramborové pyré, medovo-hořčičný dresing Baked onion filled with feta cheese and nuts, potato purée, honey mustard dressing7,8,9,10,12 169 Kč
  2. Pečené kuřecí stehno (farma Němcovi) s topinambury a citrusy, couscousBaked chicken leg with jerusalem artichoke and lemon, couscous1,9,12 189 Kč
cockovo-zeleninove-placky-s-kvetakovym-pyre-brokolice

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Rybnikářství Pohořelice

28. 06. 2018
/

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...

Z Pohořelic odebíráme především kapry, tolstolobiky a štiky.

Ceníme si předně čerstvosti a kvality dodávaných ryb.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),