Svatý Martin v Bistru Franz

44sv-martinvbistru

Tento týden, od pondělí do pátku, odpoledne a večer, pro Vás máme připravenou svatomartinskou nabídku – husy na několik způsobů a svatomartinská vína z vinařství Hrdina a dcera a z vinařství Gotberg. Velkobílovický vinař, pan Hrdina, nám dnes přivezl mladá vína – Müller Thurgau, Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Z vinařství Gotberg nabídneme svatomartinský Muškát.

+ Facebook událost

K jídlu Vám naservírujeme

Kachní vývar s knedlíky z čerstvé majoránky a pečenou červenou řepou
0,2l 40,-
0,4l 60,-


Rilletes z husích jater (90g)v gremolátě s kachními škvarky, domácí bageta s rozmarýnem 95,-

Sušené husí prso (80g) v mořské soli s tymiánem se salátem z mrkvové a celerové slámy a listovým salátem s oříšky 120,-

Konfit z husy (150g) s červeným zelím a kedlubnovým zelím s bramborovými válečky a špekovými knedlíky 195,-

Kachní prso (200g) na růžovém pepři s mangovým čatní a bramborovými pečenkami 195,-

Rozlévaná vína z Vinařství Hrdina a dcera z velkých Bílovic, ročník 2013

cena za 1 dcl 20 Kč, cena za 2 dcl 35 Kč

  • Bílé Müller Thurgau
  • Růžové Zweigeltrebe
  • Červené Modrý Portugal

Svatomartinské víno Gotberg z Popic, ročník 2013

cena za láhev 0,75 l je 190 Kč

  • Svatomartinský muškát

Podáváme i jako rozlévané, cena za 1 dcl 28 Kč, cena za 2 dcl 50 Kč

...a mnohé další. S ohledem na naši kapacitu doporučujeme rezervaci. NEVÁHEJTE A REZERVUJTE SI VÁŠ STŮL.

Svatomartinské menu podle šéfkuchaře Martina:

Z vinařství Gotberg nabídneme svatomartinský Muškát.

Vinice velkobílovického vinařství Hrdina & dcera.

Z velkobílovického vinařtví Hrdina & dcera nám na tento týden přivezli mladá vína – Müller Thurgau, Zweigeltrebe a Modrý Portugal.

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),