úterý
14. 08.
/ vaří Martin
(od 11:00 do 15:30)

 
Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu
  • Tomatové gazpacho s parmazánemTomato gazpacho with parmasan7,9,12
  • Cuketová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékemZucchini soup with lemon grass and coconut milk9
  • Salát Waldorf s jablky a řapíkatým celerem, jogurtový dresingWaldorf salad with apples and celery, yoghurt dressing7,8,9,12
  1. Řepové placky s balkánským sýrem a mákem, salát s rukolou, jogurtový dip s pažitkouBeetroot patties with balkan cheese and poppy seeds, salad with wild rocket, yoghurt dip with herbs1,3,7 165 Kč
  2. Čočkový dahl se žampiony a kokosovým mlékem, jasmínová rýžeLentil dahl with mushrooms and coconut milk, jasmin rice9 165 Kč
  3. Losos (Ocean 48, 140g) v hoisin omáčce se salátem s arašídy a rýžovými nudlemiSalmon (Ocean 48, 140g) in hoisin sauce, salad with peanuts and rice noodles1,4,6,8,9,11 205 Kč
  4. Kuřecí špíz (kuře f. Němcovy) se švestkami a slaninou, listový salát s pomerančovým vinaigrettemChicken skewer with plums and bacon, lettuce salad with orange vinaigrette12 195 Kč
polevka-z-cervene-repy-s-jablky-vegan-a-slovenska-zelnacka-s-masem

Podáváme od 11:00 do 14:30.

 

  • Po dobu oběda (11:00–14:30) neposkytujeme rezervace, děkujeme za pochopení.
  • Přijímáme platební karty a stravenky. 

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia.Těstoviny připravujeme domácí, ze semolinové mouky. Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

 

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

risotto-s-medvedim-cesnekem-vlasske-orechy-a-pecena-cervena-repa-od-komendu-parmazan-baby-spenat-podle-davida