Víkendové brunche u Franze

vejcebenedikt1
02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

 

 

Nabídka nadcházejícího brunche

11.–12. 8. / 8:00–16:00
(sobota – neděle) 

 

Níže uvedená nabídka bude ještě upravena dle surovin.

Polévky

0,2 l  /  45 Kč
0,4 l  /  70 Kč

►  Melounové gazpacho s limetovým sorbetem  /3/  
►  Rajčatové gazpacho s hoblinami parmezánu (7,9,12)  

Sladká nabídka

► Tvarohové knedlíky se švestkami a mákem /1,3,5,7,8/ 155 Kč 
► Lívance s krémem z mascarpone, ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce /1,3,5,7,8/ 125 Kč 
► Mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem /1,3,5,7,8/ 135 Kč
► Ovesná kaše s mákem, kokosem, banánem a javorovým sirupem /1,7,8/ (na požádání s kokosovým mlékem) 95 Kč
► Palačinky s tvarohem, banánem a belgickou čokoládou /1,3,7,8/ 125 Kč

Nabídka

► Grilovaný losos (Ocean48, 140g) s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou /4,9,12/ 245 Kč 
► Kuřecí prso (farma Němcova 140g) marinované v harisse a jogurtu, listový salát, vinaigrette z granátového jablka  /1,3,4,7,10,12/  195 Kč 
► Salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari /1,3,7,10,12/ 195 Kč 
► Baba ganoush s nakládanou zeleninou a salátem, pečivo   
► Okurková raita s pistáciemi, feta sýrem a granátovým jablkem, pečivo (1,7,8,9,12) 125 Kč
► Lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem /1, 3, 7/ 125 Kč
► Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkové máslo, pečivo /1,3,7,10,12/ 85 Kč 
► Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkové máslo, pečivo /1,3,7,10,12/ 95 Kč
► Vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou, pesto /1,3,7,10,12/ 155 Kč
► Vejce benedikt s rajčaty, holandskou omáčkou a pestem  /1,3,7,10,12/ 155 Kč
► Omeleta se sušenými rajčaty a mozzarellou, parmezán, pesto /1,3,7,8,10,12/  135 Kč
► Omeleta s prosciuttem a parmazánem, pesto /1,3,7,8,10,12/ 135 Kč
►  Zapečené palačinky s hruškou a gorgonzollou, pesto /1, 3, 7,8/ 135 Kč

 

A samozřejmě Domácí kváskový chléb.

 

Dezerty

► Mini pavlova s krémem z mascaropne a čerstvým ovocem /1,3,7/  
► Skořicoví šneci s kondenzovaným mlékem /1,3,7/  

LEDOVÉ ČAJE / SMOOTHIES / LETNÍ NABÍDKA BAR 

► Nabídka BIO moštů (Hostětínské a farma Heliavita): jablečný s bezinkou / jablečný s rakytníkem / čisté jablko 0,2l  39 Kč 
Jahodové smoothie s rakytníkovým moštem, banánem a limetkou 0,28 l 75 Kč 
Ledový šípkový čaj s jahodami a goji 0,25 l 55 Kč
Cold brew z etiopské kávy s pomerančovou infuzi 0,2 l 55 Kč

 

Červencové brunche u Franze / Už se nám blíží poslední červencový brunch – od tohoto pátku až do neděle. Nachystali jsme spousty novinek v nabídce, tak mrkněte: www.bistrofranz.cz/cs/vikendovy-brunch

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Středa 25. červenec 2018

Snídaně nebo oběd? Jestli to vlastně není jedno, prostě Červencové brunche u Franze od pátku do neděle (8:00–16:00 hod) Celá aktualizovaná nabídka zde: www.bistrofranz.cz/cs/vikendovy-brunch

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Neděle 22. červenec 2018

Z dnešního brunche: hummus z červené čočky, sušených rajčat a uzené papriky, zeleninové hranolky podle Martina. Celá...

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Sobota 21. červenec 2018

Brunch právě probíhá, celá nabídka zde: www.bistrofranz.cz/cs/vikendovy-brunch Dnes, v sobotu i v neděli od 8 do 16 hod.

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Pátek 20. červenec 2018

Tak první Červencové brunche u Franze máme za sebou. Nezapomeňte, že pondělí až čtvrtek máme zavřeno a od pátku do...

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Pondělí 16. červenec 2018

Červencové brunche u Franze / COLD BREW Naše cold brew je 24 hodin za studena pomalu luhované se šťavnatými zahradními...

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Pátek 13. červenec 2018

Červencové brunche u Franze / Pár fotek z právě probíhajícího brunche. Samé dobroty z těch nejlepších surovin. >> Tato sobota a neděle od 8:00 do 16:00. + celá nabídka: www.bistrofranz.cz/cs/vikendovy-brunch

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Pátek 13. červenec 2018

První červencový brunch se blíží a vejce Benedikt s medovou šunkou, holandskou omáčkou a pestem nemůže chybět .) Už...

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Středa 11. červenec 2018

 

Budete si moct vybrat z letní nabídky nápojů ▼▼▼

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Pondělí 9. červenec 2018

Ledová káva

Espresso na ledu 39 Kč
 
Espresso tonic se sirupem z černého rybízu a citronem 55 Kč
 
Espresso tonic s Fever Tree tonic indian a citronem 65 Kč
 
Frappé s javorovým sirupem a káhluou na espresso základu /7/ 70 Kč
 
Cold brew z etiopské kávy s pomerančovou infuzi 0,2 l 55 Kč
 

Smoothies

Jahodové smoothie s banánem, rakytníkovým moštem a limetkou 0,2 l 75 Kč
 
Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem, vanilkou a banánem 0,2 l 75 Kč
 

Letní lahvové rozlévané víno

Merlot – rosé 0,1 l 46 Kč
 
Gotberg, pozdní sběr 2017 0,1 l 46 Kč
Víno má plnější, osvěžující chuť, dominantní jsou chutě lesních jahod a červeného rybízu.

 

Domácí limonáda 0,3 / 0,5 l 39/57 Kč
Černý rybíz s bezem
Malina s levandulí
Bezový květ
Zelený čaj touareg
Pampeliška s pomerančem
Máta
Kopřiva a břiza
Kopřiva
Pampeliška
Grep s limetkou
Meloun s kořením
Citron se zázvorem a tymián

Ledový čaj

Ledový jahodový čaj s ibiškem a pomerančem 0,3 l 45 Kč
 
Ledový malinový čaj s vanilkou a šípkem 0,3 l 45 Kč
 
Ledový superfood šípkový čaj s jahodami a bio goji šťávou 0,25 l 55 Kč
 

Drink

Kubánský hezoun 75 Kč
coca-cola, citronovo-zázvorová šťáva, led, rum Mulata, citron
Gin a tonic 75 Kč
Bombay Sapphire 0,04 l, domácí citronovo-limetkový sirup, kinley tonic, citron
Gin a tonic 115 Kč
Tanqueray Rangpur 0,04 l a domácí limetkovo-zázvorovo-jahodový sirup, fever tree tonic meditteraneam, pomeranč
Gin a tonic 115 Kč
Hendricks, 0,04 l, okurková šťáva, fever tree indian, grapefruit

 

 
hovezi-roastbeef-s-parmezanovo-krenovou-penou-a-kapary-na-opecenem-domacim-toastu
Hovězí roastbeef s parmezánovo-křenovou pěnou a kapary na opečeném domácím toast
koblizky-se-skoricovym-cukrem-tvarohova-pena-povidla-pecene-kokosove-platky
Mini koblížky
benedikt-detail
Vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou
ledovakava3
Cold brew / Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.
kvaskovy-zitny-chleb-s-ovesnymi-vlockami-a-dynovymi-seminky
Kváskový žitný chléb s ovesnými vločkami a dýňovými semínky

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

KOLDOKOL – přírodní nápoje

09. 05. 2013
/

Jsme rádí, že vám můžeme nabídnout skvělé nápoje od rodinné firmy Koldokol z Bílých Karpat. Na jejich výrobu jsou užity pravé suroviny, žádné náhražky – neobsahují konzervanty, aromata ani přidaný cukr, jsou slazené jen jablečným koncentrátem. Koldokol zaručuje správný postup při luhování, který nám nechává vyniknout pravou, čistou chuť a účinek užitých ingrediencí.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

brunchstul-left