Víno rozlévané

Vinařství Kern (Březí u Mikulova)

kern1b
0,1 l bílé, růžové, červené 36 Kč
0,2 l bílé, růžové, červené 56 Kč
0,5 l bílé, růžové, červené 120 Kč

Víno lahvové

Vína od autentických vinařů

sevcik1

Nabízíme vína Oty Ševčíka, vinaře z Bořetic, zakládajícího člena vinařského sdružení Autentisté a vína Zdeňka Vykoukala, vinaře z Hostěrádek.

Jsou to přírodní vína vyráběná tradiční metodou bez použití selektovaných kvasinek a jiných přidaných látek. Nefiltrovaná, nečiřená. Vína jsou vyráběna v malých množstvích, na aktuální nabídku se můžete zeptat u obsluhy.

0,1 l rozlévané 69 Kč
0,7 l láhev 490 Kč

BIO Víno GOTBERG (Popice)

gotberg1b

Bíle

0,75 l Sylvánské zelené – pozdní sběr 2015, suché390 Kč

Červené

0,75 l Frankovka – kabinet 2012, suché390 Kč

Rodinný den se Slezskou diakonií

Proto se zúčastníme v sobotu 27.4. rodinného dne, který se bude konat ve fotbalovém areálu za Lužánkami.

Připravili jsme bohaté občerstvení, které si můžete vychutnat přímo na hříšti fotbalového stadionu na naší zahrádce.

 

Můžete se těšit na tortillu plněnou krůtím masem z ekofarmy Zelenka s bazalkovou majonézou, kváskové chleby se škvarkovou pomazánkou z farmy rodiny Němcovy nebo cizrnový hummus se zeleninovými hranolky a další.

Upečeme perník s belgickou čokoládou, bábovku a spoustu dalších dobrot.

Bar nabídne točené pivo nebo kofolu, filtrovanou kávu, prosecco.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

gotberg2c