Zimní kachní radovánky s Katarínou v sobotu 14. ledna 2012

04zimnikachniradovanky

Speciální kachní menu pro Vás připraví Katarína s majitelkou bistra Janou. Kachny a většina ostatních surovin jsou z místní farmářské produkce. Hostina začíná ve 13 hodin.

Zarezervujte si svůj požitek včas, protože množství porcí je omezené. Rezervaci prosím pošlete mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Přímo k tomuto menu pro Vás Romana připraví štrůdl z domácího listového těsta s různými náplněmi - švestkovo-perníkovou, jablkovo-oříškovou s vanilkovou omáčkou.

Těšíme se na Vás,

Katarína a Jana a Romana

Speciální kachní menu

PŘEDKRM

Galantina z divoké kachny na glazovaných hruškách

Galantinu je možno vnímat jako „obrácenou" roládu, kdy je důraz kladen na fáš,
chcete-li, náplň. Nebo též jako tzv. rolovanou paštiku. Ta naše bude se sušenými
švestkami a praženými lískovými ořechy. Glazování je způsob úpravy, kdy
rozpuštěným cukrem předem upravenou surovinu na pánvi obalíme – oglazujeme.

POLÉVKA

Kaldoun s karlovarskými nočky

Kaldoun je staročeská polévka z kachny a jejich drůbků se zeleninou, a tentokrát
s karlovarskými nočky.

HLAVNÍ CHOD

Kachní roláda s kaštanovo – jablečnou nádivkou, čekankový salát

Cena celého menu je 375 Kč.

Facebook událost

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),