V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Týdenní nabídka

Středu 21. 8., vaří Janka a Lucie

V průběhu srpna máme otevřeno každý den vždy od 8:00 do 15:30.
Níže uvedená nabídka se ještě může změnit, dle dostupnosti surovin.

Brunch (do 11:00) / brunch (until 11:00)

Míchaná vajíčka s bylinkami // bylinkami a sušenými rajčaty, bylinkovým máslem, pečivem a salátem s medovo-hořčičným dresinkem 1,3,7,10,12
Scrambled eggs with herbs // herbs and dry tomatoes, herb butter, pastry and side salad with honey-dijon dressing
115 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkové máslo, pečivo, salát s medovo-hořčičným dresingem1,3,7,10,12
Scrambled eggs with bacon, herbal butter, bread, honey-mustard dressing
115 Kč
Hummus se sušenými rajčaty a olivami, salát s melasou z granátového jablka, pečivo1,3,11,12
Hummus with sun-dried tomatoes and olives, pomegranate molasses salad, bread
125 Kč
Omeleta s opečenou slaninou a parmazánem, salátkem a pestem3,7,8,10,12
Omelette with backed bacon and parmesan, salad, pesto
145 Kč
Omeleta se šunkou a parmezánem, pesto, salát3,7,8,10,12
Omelette with ham and parmesan, pesto, salad
145 Kč
Omeleta s mozzarellou a sušenými rajčaty, pesto, salát3,7,8,10,12
Omelette with mozzarella and sun-dried tomatoes, pesto, salad
145 Kč

Letní obědy a předkrmy (od 11:00) / Summer lunch and starters (since 11:00)

Zelené fazolky s cuketovém velouté, máslové brambory s hráškem, zastřené vejce1,3,7,9
Green beans with velvet zucchini, butter potatoes with peas, poached eggs
175 Kč
Listový salát s cherry rajčaty, smažené cuketové květy plněné kozím sýrem (farma Člupy), petrželkový vinaigrette, pražené ořechy1,3,7,8,12
Leaf salad with cherry tomatoes, fried zucchini flowers stuffed with goat cheese (farm Člupy), parsley vinaigrette, roasted nuts
195 Kč
Quesadilla s trhaným vepřovým masem, cheddar, slanina, salát, rajčata, BBQ fazole1,3,6,7,10,11,12
Quesadilla with shredded pork, cheddar, bacon, lettuce, tomatoes, BBQ, beans
195 Kč
Grilovaný losos (Ocean 48, 140g) na másle, mrkvové pyré, salát z červeného zelí4,7,8,9,12
Grilled salmon (Ocean 48) in butter, carrot puree, red cabbage salad
215 Kč

Sladký brunch a dezerty / Sweet brunch and desserts

/ do 11:00 / Skořicové palačinky s jahodovou marmeládou a tvarohem, belgickou čokoládou a čerstvým ovocem1,3,7
/ until 11:00 / Cinnamon pancakes with strawberry jam and cottage cheese, Belgian chocolate and fresh fruit
135 Kč
/ do 11:00 / Domácí rýžová kaše s medem a ovocem1,8
/ until 11:00 / Homemade rice pudding with honey and fruit
135 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Krém z červené čočky7,9
Cream soup of red lentils
Kachní curry polévka se shitake4,6,9,11,12
Duck curry soup with shitake

Zeleninu nám dodává farma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme farmářské. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo nebo kváskový chléb z ChlebaBrno.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
grilovany-pstruh-lososovity-ocean48-listovy-salat-s-poke-ze-zlute-repy-vinaigrette-z-limety-a-zeleneho-caje
gazpacho
soba-nudle-v-arasidovo-tamarindove-omacce-edamame-mrkev-daikon-houby-koriandr1
salat-s-krutim-pastrami-farma-zelenkovi-sous-vide-rajcaty-kapary-a-parmezanem-cesnekove-krutony-bazalkova-aioli
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

editovat