Večer s Cidrem Premier
Ochutnávka českého přírodního cidru
čtvrtek 14. 3. od 19 hod
Existuje tolik druhů cidru, jako jeho výrobců. Seznámení s Cidrem Premier - českým jemně perlivým jablečným vínem - a jeho výrobci z Cidrerie.
Cidrerie vznikla v roce 2010 se zájmem rozvíjet a propagovat přírodní metodu zpracování cidru v Česku.
Seznámili jsme účastníky s jednotlivými fázemi výroby Cidru od sadařství přes výběr směsí jablek, lisování moštu až po následné dlouhé zrání cidru v tancích a dozrávání v lahvích. Cidre Premier není sířený, pasterizovaný, filtrovaný ani sycený.
Na ochutnávce se představil ročník 2011 - suchý a polosuchý ve variaci tradiční a výběrové směsi jablek, i vzorky mladého cidru z ročníku 2012, který nyní stále prozrává v tancích.
Pořádáme ve spolupráci se Sklizeno – www.sklizeno.cz
+ www.facebook.com/Cidreriecz
+ www.cidrerie.cz
V NABÍDCE BISTRA
Cidre Premium suchý láhev 0,75 l 180,-
Cidre Premium polosuchý láhev 0,75 l 180,-
>> celý nápojový lístek bistra
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
Rybnikářství Pohořelice

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...
Farma Komendovi – zelenina bez chemie

Farma v Žeroticích nabízí pečlivě pěstované ovoce a zeleninu bez chemie a v souladu s přírodou.
Aktuálně vše prodáváme rozvozem anebo s sebou

Aktuálně rozvážíme jídla i nápoje zdarma v okolí Bistra Franz, také budeme prodávat jídlo a nápoje s sebou.
Tomovo speciální Svatomartinské menu u Franze

Česká farmářská drůbež u Franze pod taktovkou Tomáše.
Tom se zaměřil na klasické recepty, které elegantně inovoval.
Rodinný den se Slezskou diakonií

Bistro Franz podporuje dobročinné akce!
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Storyous se ptal Radka Nozara

Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

O návštěvě našeho bistra.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

o architektonickém a designovém řešení našeho bistra
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

nizozemský lifestylový on-line časopis na návštěvě v Brně