Znovuobjevování chutí s Bezchlebovou rodinnou konzervárnou
pondělí 26. 11. 2012 od 16:30 do 18 hod
Delikatesy ze spižírny Via Delicia - to jsou domácí konzervy ve skle, vyráběné ručně, podle původních receptur.
Základem výrobků Via Delicia jsou prvotřídní ingredience od lokálních pěstitelů a chovatelů, sbírané v době, kdy dozrávají a jsou čerstvé.
Přijďte ochutnat a nakoupit takové delikatesy jako jelení paštiku s brusinkami, srnčí paštiku s portským vínem, játrovou paštiku s restovanou cibulkou, králičí paštiku či paštiku z divočáka. K ochutnání budou také lišky v jemném octovém nálevu, černé jeřabiny v kořeněném sirupu a výběr džemů z planého a volně rostoucího ovoce.
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
Rybnikářství Pohořelice

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...
Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře
Farma Komendovi – zelenina bez chemie

Farma v Žeroticích nabízí pečlivě pěstované ovoce a zeleninu bez chemie a v souladu s přírodou.
Tomovo speciální Svatomartinské menu u Franze

Česká farmářská drůbež u Franze pod taktovkou Tomáše.
Tom se zaměřil na klasické recepty, které elegantně inovoval.
Rodinný den se Slezskou diakonií

Bistro Franz podporuje dobročinné akce!
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Vegetariánský víkend v Bistru Franz
Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.
Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.
Storyous se ptal Radka Nozara

Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

O návštěvě našeho bistra.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

o architektonickém a designovém řešení našeho bistra
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

nizozemský lifestylový on-line časopis na návštěvě v Brně