Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

bistrofranz-03

o architektonickém a designovém řešení našeho bistra

Portál o bydlení homepix.cz publikoval článek o architektonickém a designovém řešení našeho bistra.

Zaměřuje se na inspirační zdroje architekta Martina Hrdiny, které v sobě snoubí odkaz tradičních francouzských bister a secesní atmosféru domu navrženého Františkem Pavlů.

+ Přečtěte si celý článek o jednotlivých architektonických prvcích v našem bistru: homepix.cz/magazin/bistro-franz/1000888

 

„Bistro FRANZ je rozhodně jedno z příjemných míst v Brně. Je útulné..."
_pro autora článku Jana Lichá (3.5.2015)

 

„Bistro FRANZ lze rozhodně zařadit mezi populární 'bio fresh kavárny' s moderním interiérem. Prostor uvnitř je příjemně vzdušný a sofistikovaný. „
_pro autora článku Silvie Svobodová (4.8.2015)

Dnešní obědové menu

čtvrtek
21. 11.
/ vaří Lucie
(od 11:00 do 15:00)

  • Polévka z pečeného květáku s kokosovým mlékem, koriandrBaked cauliflower soup with coconut milk, coriander9,12
  • Dýňová polévka s praženou černou čočkouPumpkin soup with roasted black lentils7,9,12
  1. Pečené žampiony plněné špenátem, ořechy a balkánským sýrem, batátové pyré, salát Baked champignons filled with spinachi, nuts and feta cheese, sweet potato pureé, salad7,8,9,12 189 Kč
  2. Krůtí (130g, farma Zelenkovi) roláda plněná jablky a brusinkami, celerové pyré, cider omáčkaTurkey (130g, Zelenkovi farm) roll filled with apples and cranberries, celery pureé, cider sauce7,9,12 199 Kč
domaci-lilkove-lasagne-s-rajcaty-parmazan
 

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

bistrofranz-08