Jídlo z blízka | Letní kulinářství v Bistru Franz

34jzb

Pro všechny, kteří jsou milovníky dobrého jídla připraveného z tradičního regionálního zemědělství, je zde slavnost Jídlo z blízka, jenž se koná od 8. do 31. července v atraktivních brněnských restauracích.

Během tří prázdninových týdnů vám osmnáct místních restaurací nabídne tříchodová menu uvařená z domácích surovin od významných regionálních výrobců.

+ FB událost

+ www.jidlozblizka.cz

Naše tříchodové menu pro vás sestavil Hugo Hromas s Janou Burianovou. Servírovat vám budeme předkrm ze smažených květů bezu, dále pak konfitované jehněčí či pšeničný pilaf, vše zakončeno smaženými noky s jahodami a čerstvým ovčím sýrem.

Pokud vás naše nabídka nalákala, můžete se zúčastnít řízených degustací v rámci doprovodného programu slavnosti. O své zkušenosti se s vámi podělí místní vinaři, kteří neopomínají svou práci dělat poctivě. Letos jsme pro vás připravili řízenou degustaci mladého vinařství Gotberg z Popovic a rodinného vinařství Hrdina & dcera z Velkých Bílovic. Degustace doprovodí drobné pohoštění a vlídné slovo vinaře.

Neváhejte a zapojte rodinu, vezměte přátele a zakuste neokoukané léto v Brně.

Poznejte poctivou regionální kuchyni vařenou z nejčerstvějších surovin a zamluvte si stůl pomocí tohoto formuláře a připomeňte si léty prověřenou chuť jižní Moravy na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně. Ochutnejte z blízka jídlo s příběhem!

Tříchodové menu

Teplý předkrm / Smažené květy bezu (kosmatice) nebo dýňového květu nebo cuketového květu v bylinkovém těstíčku s meruňkovým čatní

Hlavní chod s masem / Konfitované jehněčí s glazovanou karotkou, tempurované listy divokých bylin, mateřídoušková sůl a švestková omáčka

nebo bez masa / Pšeničný pilaf s grilovanou zeleninou a konfitovaným česnekem s rajčatovým tatarákem, salát ze sezónní čerstvé zeleniny (ředkvičky, kedluben...) s dýňovým olejem a pošírovanýmjablkem plněným ořechy

Dezert / Smažené noky s jahodami a čerstvým ovčím sýrem, vinný karamelem a mátou

Cena uvedeného menu je 500 Kč.

V případě zájmu je nutné rezervovat místo přes tento online formulář.

> více o menu zde

Doprovodné akce

Letos se festivalu účastníme po druhé, podívejte se na naši premiéru z minulého roku:

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),