Proč právě bistro?
Tradiční bistra jsou malé (rodinné) restaurace, kde se celodenně podávají jednoduchá kvalitní jídla, nápoje a káva, a to i do pozdních hodin. Jejich interiéry se liší od velkých restaurací jistou domáckou střídmostí, a zároveň silným charakterem, který si najde vlastní okruh věrných zákazníků.
Interiér: původní i moderní
Při řešení interiéru a vizuální podoby Bistra FRANZ jsme vycházeli z původní pařížské podoby bister, kde tento druh podniku vznikl.Zvolili jsme proto tradiční materiály (dřevo, kov, sklo, plech), které jsme zpracovali v jednoduchých tvarech s výraznou barevností. Interiér je moderní a zároveň tradiční, stejně jako jídlo z místních surovin, které bistro nabízí. Zákazník by se měl v bistru cítit jako doma, ale zároveň ocenit jeho osobitou podobu.
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
Rybnikářství Pohořelice

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...
Tomovo speciální Svatomartinské menu u Franze

Česká farmářská drůbež u Franze pod taktovkou Tomáše.
Tom se zaměřil na klasické recepty, které elegantně inovoval.
Rodinný den se Slezskou diakonií

Bistro Franz podporuje dobročinné akce!
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Vegetariánský víkend v Bistru Franz
Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.
Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.
Storyous se ptal Radka Nozara

Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

O návštěvě našeho bistra.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

o architektonickém a designovém řešení našeho bistra
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

nizozemský lifestylový on-line časopis na návštěvě v Brně
