Proč právě FRANZ?
Bistro byla pojmenováno FRANZ po architektu Františku Pavlů, který navrhl dům, kde se náš podnik nachází. Pavlů byl výraznou osobností secesního Brna, (autorem domu Tivoli a mnoha dalších staveb). Nic z původního interiéru se na Veveří 14 nedochovalo, proto jsme zvolili tak trochu archeologickou metodu a odhalili původní hrubou omítku z roku 1905. V interiéru jsou použity barvy z fasády domu, abychom na pana Pavlů alespoň částečně navázali.
Na čem si zakládáme a proč nás navštívit
Že vše má svůj čas, to bylo lidstvu známo od nepaměti. Ale v poslední době převládá názor, že lze některé výrobní procesy urychlit, aniž by se to podepsalo na kvalitě výsledku. Spolu s našimi kuchaři a personálem vynaložíme veškeré úsilí a pokusíme se Vás v Bistru Franz přesvědčit o tom, že čas věnovaný surovinám a jejich zpracování se vždy vrátí.
Těšíme se na Vaši návštěvu,
Bistro Franz
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře
Rybnikářství Pohořelice

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...
Aktuálně vše prodáváme rozvozem anebo s sebou

Aktuálně rozvážíme jídla i nápoje zdarma v okolí Bistra Franz, také budeme prodávat jídlo a nápoje s sebou.
Tomovo speciální Svatomartinské menu u Franze

Česká farmářská drůbež u Franze pod taktovkou Tomáše.
Tom se zaměřil na klasické recepty, které elegantně inovoval.
Rodinný den se Slezskou diakonií

Bistro Franz podporuje dobročinné akce!
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Storyous se ptal Radka Nozara

Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

O návštěvě našeho bistra.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

o architektonickém a designovém řešení našeho bistra
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

nizozemský lifestylový on-line časopis na návštěvě v Brně
