Svatý Martin v Bistru Franz
Tento týden, od pondělí do pátku, odpoledne a večer, pro Vás máme připravenou svatomartinskou nabídku – husy na několik způsobů a svatomartinská vína z vinařství Hrdina a dcera a z vinařství Gotberg. Velkobílovický vinař, pan Hrdina, nám dnes přivezl mladá vína – Müller Thurgau, Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Z vinařství Gotberg nabídneme svatomartinský Muškát.
K jídlu Vám naservírujeme
Kachní vývar s knedlíky z čerstvé majoránky a pečenou červenou řepou
0,2l 40,-
0,4l 60,-
Rilletes z husích jater (90g)v gremolátě s kachními škvarky, domácí bageta s rozmarýnem 95,-
Sušené husí prso (80g) v mořské soli s tymiánem se salátem z mrkvové a celerové slámy a listovým salátem s oříšky 120,-
Konfit z husy (150g) s červeným zelím a kedlubnovým zelím s bramborovými válečky a špekovými knedlíky 195,-
Kachní prso (200g) na růžovém pepři s mangovým čatní a bramborovými pečenkami 195,-
Rozlévaná vína z Vinařství Hrdina a dcera z velkých Bílovic, ročník 2013
cena za 1 dcl 20 Kč, cena za 2 dcl 35 Kč
- Bílé Müller Thurgau
- Růžové Zweigeltrebe
- Červené Modrý Portugal
Svatomartinské víno Gotberg z Popic, ročník 2013
cena za láhev 0,75 l je 190 Kč
- Svatomartinský muškát
Podáváme i jako rozlévané, cena za 1 dcl 28 Kč, cena za 2 dcl 50 Kč
...a mnohé další. S ohledem na naši kapacitu doporučujeme rezervaci. NEVÁHEJTE A REZERVUJTE SI VÁŠ STŮL.
Svatomartinské menu podle šéfkuchaře Martina:
Z vinařství Gotberg nabídneme svatomartinský Muškát.
Vinice velkobílovického vinařství Hrdina & dcera.
Z velkobílovického vinařtví Hrdina & dcera nám na tento týden přivezli mladá vína – Müller Thurgau, Zweigeltrebe a Modrý Portugal.
Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.
Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.
Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.
Váha masa je uvedena v syrovém stavu.
Farma Komendovi – zelenina bez chemie

Farma v Žeroticích nabízí pečlivě pěstované ovoce a zeleninu bez chemie a v souladu s přírodou.
Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře
Aktuálně vše prodáváme rozvozem anebo s sebou

Aktuálně rozvážíme jídla i nápoje zdarma v okolí Bistra Franz, také budeme prodávat jídlo a nápoje s sebou.
Tomovo speciální Svatomartinské menu u Franze

Česká farmářská drůbež u Franze pod taktovkou Tomáše.
Tom se zaměřil na klasické recepty, které elegantně inovoval.
Rodinný den se Slezskou diakonií

Bistro Franz podporuje dobročinné akce!
Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche – sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).
Storyous se ptal Radka Nozara

Dočtete se něco o našem přístupu k surovinám a jejich dodavatelům.
Bistro Franz v časopisu Gurmet

O návštěvě našeho bistra.
Interiér Bistra Franz pohledem portálu Homepix

o architektonickém a designovém řešení našeho bistra
Nizozemský portál o brněnské kavárenské scéně

nizozemský lifestylový on-line časopis na návštěvě v Brně