Vegetariánský víkend v Bistru Franz

img6256

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Tento víkend

+ FB událost

27.–28. října.
sobota 8:00–21:00
neděle 8:00–20:30

Dnes už známe spoustu dalších výborných jídel, kde hraje hlavní roli zelenina nebo ovoce, a tak se o ně s vámi chceme podělit. Naučili jsme se  například technice nixtamalizace a díky bio kukuřici z farmy Zahrada Tři sestry vám můžeme připravit kukuřičné taco placky.

 

Víme, že někteří, si víkend bez masa nedovedou představit.
Vše je ale o fantazii a té my máme hodně. Přijďte se sami přesvědčit.

 

Snídaně sladké

► Polentová kaše se smaženým banánem, meruňkové coulis, pistácie /8/ 115 Kč 
► Lívance v borůvkové omáčce s javorovým sirupem, kešu krém, sezónní ovoce /1,8/ 115 Kč 
► Maková / ořechová buchta /1,8/ 45 Kč

Snídaně slané

► Brunch tacos – domácí kukuřičná placka (bio kukuřice z farmy Zahrada Tři sestry), fazolový salát s pečenou paprikou, pico de gailo, cheddar /7,12/ 135 Kč 
► Houbové paté na toastu s grilovaným tofu, salátek s medovo-hořčičným dresingem /1,10/ 135 Kč 
► Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkové máslo, domácí pečivo /1,3,7,8,10,12/ 95 Kč 
► Omeleta se sušenými rajčaty, mozzarellou a bazalkovým pestem /1,3,7,8,10,12/ 135 Kč 
► Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami /1,6,8,11,12/ 105 Kč
► Vejce benedikt s holandskou omáčkou a guacamole /1,3,7,12/ 155 Kč
► Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkové máslo, pečivo /1,3,7,10,12/ 85 Kč 

Polévky

0,2 l  /  45 Kč
0,4 l  /  70 Kč

►  Polévka z pečeného květáku se zaatarem /9,11,12/  
►  Polévka z oregon dýně s kokosovým mlékem a jáhly /9/  

Předkrmy

► Smažené zeleninové pakory s hruškovo-mátovým chutney /1/ 95 Kč 
► Pěna z kozího sýra (farma Člupy) s pečenou červenou řepou, rukola /7/  

Obědy

► Celozrnné bulky na páře s kapustou, žampiony a shitake slaninou, miso dip /1,5,6,8,11,12/ 195 Kč 
► Gratinované batáty, kešu sýrová omáčka, salátek /6,8/ 195 Kč 
► Uzený tempehový burger, pečené zeleninové hranolky, domácí pikantní kečup /1,6,12/ 195 Kč 
► Smažená dlouhozrnná rýže s praženými kešu ořechy, brokolicí, koriandrem a mátou /6,8,11,12/ 185 Kč 
► Švestkové knedlíky s mákem (švestky a mák z ekofarmy Komendovi) /1,3,7/ 185 Kč 
 

 

gratinovane-bataty-s-kesu-omackou-salatek-se-smazenou-cibuli
Gratinované batáty s kešu omáčkou, salátek se smaženou cibulí
gratinovane-bataty-s-kesu-omackou-salatek-se-smazenou-cibuli1
Gratinované batáty s kešu omáčkou, salátek se smaženou cibulí
brunch-tacos-domaci-kukuricna-placka-bio-kukurice-z-farmy-zahrada-tri-sestry-fazolovy-salat-s-pecenou-paprikou-pico-de-gailo-cheddar
Brunch tacos - domácí kukuřičná placka (bio kukuřice z farmy Zahrada Tři sestry), fazolový salát s pečenou paprikou, pico de gailo, cheddar
celozrne-bulky-na-pare-s-kapustou-zampiony-a-shitake-slaninou-miso-dip
Celozrné bulky na páře s kapustou, žampiony a shitake slaninou, miso dip
img5289
Vejce benedikt s holandskou omáčkou a guacamole
img0360
Maková / ořechová buchta
img6256
livance-s-kremem-z-mascarpone-ovocnym-coulis-a-belgickou-cokoladou-cerstve-ovoce
Lívance s krémem z mascarpone, ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

bramborove-knedliky-s-povidly-a-makem-korenena-svestkova-omacka-mak-a-povidla-z-ekofarmy-komendovi1