V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Pondělí 27. 2. / vaří Dalibor

Nabízíme farmářskou zeleninu v balení po 2 kg, aktuální nabídka na baru.
Máme rozlévaná vína z vinařství Kern (Březí u Mikulova) a autentické z vinařství Nestarec (Moravský Žižkov).

Malá jídla

Hummus z cizrny s olivami a sušenými rajčaty1,6,11105 Kč Kč
Olivy nakládané v kajenském pepři a citronu85 Kč

Polévky

0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Cizrnová se sušenými rajčaty
Celerová s tymiánem7,9
Petrželová s chilli

Hlavní chody

Risotto s červenou řepou a pomerančem, parmazán7,9,12165 Kč
Pohankové galletky s cibulovo-anýzovou marmeládou a grilovanou cuketou3,7165 Kč
Domácí ravioli plněné chedarem, tvarohem a vlašskými ořechy, bylinkové máslo a parmazán1,4,7,12165 Kč
Vepřové vindaloo se salátem ze zeleným fazolových lusků a kukuřično-kardamonovou polentou 10,12215 Kč
od 17.00 Grilované kuřecí prsa s bylinkami, harissou, pečené brambory 215 Kč

Dezerty

Tvarožník /Bistro Franz/1,3,7,849 Kč
Tvarohové knedlíky plněné mákem ve víně, vanilkový krém1,3,7,8,12125 Kč
Apple pie 1,4,755 Kč
Makový koláč se šlehačkou a ořechy1,3,7,839 Kč
Macarons dle aktuální nabídky4,7,829 Kč

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

1-img9459
1-img0393
kruti-rolada-ekofarma-zelenka-plnena-fenyklem-a-jablky-pecena-zelenina-podle-nuryho1
grilovana-zelenina-pyre-z-cervene-cocky-podle-radima-bezlepkove6
pecene-cibule-plnene-kralicim-ragu-130g-kralik-z-f-nemcovi-bylinkovy-bulgur
polevka-z-cervene-repy-s-jablky-vegan-a-slovenska-zelnacka-s-masem
domaci-livance-s-ovesnymi-vlockami-boruvkami-a-rozmarynovym-mascarpone-podle-davida
palacinky-s-makem-citronove-mascarpone-a-pecene-broskve-od-davida
mrkvac

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

 

Chystáme pro vás novou sekci 'Dodavatelé', kde vám chceme podrobně přiblížit naše zdroje čerstvých potravin.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Aktuálně z našeho bistra:

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Mijazaki v Univerzitním kině Scala

02. 11. 2016
/

Až dosud jste filmy velmistra animace Hajao Mijazakiho nemohli vidět v kině. Na obřím plátně. Se svými blízkými. Teď to můžete změnit. 


>> Pomozte Kino Scala uskutečnit přehlídku sedmi jeho legendárních filmů

Bistro Franz & Filharmonie Brno / úterý 13. 1. Dan Tepfer / Ben Wendel Duo (USA)

08. 01. 2014
/

Neptejte se, co BF & FB spojuje - přijďte to zažít!. Do nové sezony v Besedním domě jsme vstoupili s Filharmonií Brno společně jako neotřelý gastronomický doprovod. Novinkou letošní hudební sezony je např. cyklus Jazz & Word Music, který brněnským posluchačům nabízí šest unikátních koncertů, mezi nimiž vynikají především nadžánrové klavírní superhvězdy Tigran Hamasyan (Arménie) a Yaron Herman (Izrael). A právě tento týden v úterý se můžete těšit na izraelského hudebního malíře Yarona Hermana, který kouzlí nejen s barvou klavírního zvuku, ale i s náladou svých posluchačů.

+ www.filharmonie-brno.cz

+ www.facebook.com/filharmoniebrno

Bistro Franz na Barokních slavnostech

01. 01. 2014
/

Naše bistro doprovodí Barokní slavnosti Brno 2014. První ročník slavností se uskuteční v září v prostorách Místodržitelského paláce. Programově zajímavá nabídka láká na čtyři slavnostní koncertní večery, v rámci nichž se diváci mohou zúčasnit rautu s tafel music, poslechnout si operu Endymio Tomáše Hanzlíka na barokní libreto z kroměřížského zámku či navštívit stálou expozici Umění od gotiky po 19. století. Každý ze slavnostních dnů bude zakončen noční přehlídkou dobového spodního prádla.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

editovat