V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Dnešní odpolední nabídka zde bude dostupná okolo 15:00 hod, po skončení podávání obědových menu.

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

kruti-rolada-ekofarma-zelenka-plnena-fenyklem-a-jablky-pecena-zelenina-podle-nuryho1
palacinky-s-makem-citronove-mascarpone-a-pecene-broskve-od-davida

Aktuální denní nabídka
na ÚTERÝ 24.4. vaří Karel

Jídlo podáváme do 21:30, v neděli do 20:30

Malá jídla / Starters

Předkrmy podáváme s domácím pečivem /1,3,7,8/

Hummus z cizrny se sušenými rajčaty a olivami, domácí pečivo1,3,6,8,10,11
Hummus with dried tomatoes and olives, homemade bread
115 Kč
Carpaccio ze žluté řepy v pomerančovo-sójové šťávě, křenová espuma, gel z červené řepý1,4,7,9
Yellow beet carpaccio in orange-soy juice, horseradish espuma, beetroot jelly
95 Kč

Polévky / Soups

0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Fazolový krém s kari7,9,12
Been cream with curry
Hráškový krém se slaninou7,9
Pea soup with bacon
Mrkvová polévka s chilli a zázvorem9,12
Carrot soup with chilli and ginger
Miso polévka s hlívou ústřičnou 1,6,9,12
Miso soup with oyster mushroom
Jarní minestrone s hráškem a parmezánem7,9
Spring minestrone with pea and parmesan cheese

Hlavní chody / Main courses

Mrkvové placky s pšenicí, listový salát s černou ředkví, chilli-jogurtový dip1,3,7
Carrot-wheat patties with leaf salad, chilli-yoghurt dip
165 Kč
Žampionové risotto s květy levandule, parmazán, rukola7,9,12
Mushroom risotto with levander, parmasan, wild rocket
175 Kč
Knedlíčky s pancettou v kachním vývaru, konfitovaný česnek, pecorino romano1,3,6
Canederli with pancetta in duck broth, garlic confit, pecorino romano
175 Kč
Kuřecí prso (130g, farma Němcovi) listový salát s pečenou řepou, parmezánovými krutony a ančovičkovým aioli 1,3,4,7,10,12
Grilled chicken breast, leaf salad with baked beetroot, parmesan crutons, anchovy aioli
195 Kč
Konfitované kachní stehno, salát s pomeranči, bylinkový kuskus s fenyklem1,9,12
Confit duck thigh, salad with oranges, herb couscous with fennel
195 Kč
Roastbeef sandwich s křenovou majonézou, římský salát, rajče1,3,7,10,12
Roastbeef sandwich with horseradish mayonnaise, salad, tomato
195 Kč
Grilovaná vepřová krkovice (150g) s jarními šťouchanými bramborami, cibulová marmeláda7,12
Grilled pork neck with spring mashed potatoes, onion jam
195 Kč

Dezerty / Desserts

Panna cotta s chia semínky, lemon curd a lesní borůvky3,7
Panna cotta with chia seeds, lemon curd and forest blueberries
45 Kč
Makový cheesecake s jahodovým přelivem1,3,7
Poppy seed cheesecake with strawberry cover
75 Kč
Čokoládový dort s jemným krémem a jahodami1,3,7
Chocolate cake with cream and strawberries
70 Kč

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

 

Chystáme pro vás novou sekci 'Dodavatelé', kde vám chceme podrobně přiblížit naše zdroje čerstvých potravin.

ocean48
Dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře. Ocean48 se snaží přispět k tomu, aby se ryby staly běžnou součástí českého jídelníčku.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Aktuálně z našeho bistra:

Brunch každý víkend

21. 03. 2018
/

Pravidelně každý víkend se můžete těšit na brunch / v sobotu a v neděli od 9:00 do 12:00 hod vám nabídneme vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou. Dále například koblížky se skořicovým cukrem, tvarohovou pěnou, povidly a pečenými kokosovými plátky nebo Lívance v omáčce z červeného vína a lesního ovoce, a samozřejmě klasické snídaně. 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Bistro Franz & Filharmonie Brno / úterý 13. 1. Dan Tepfer / Ben Wendel Duo (USA)

08. 01. 2014
/

Neptejte se, co BF & FB spojuje - přijďte to zažít!. Do nové sezony v Besedním domě jsme vstoupili s Filharmonií Brno společně jako neotřelý gastronomický doprovod. Novinkou letošní hudební sezony je např. cyklus Jazz & Word Music, který brněnským posluchačům nabízí šest unikátních koncertů, mezi nimiž vynikají především nadžánrové klavírní superhvězdy Tigran Hamasyan (Arménie) a Yaron Herman (Izrael). A právě tento týden v úterý se můžete těšit na izraelského hudebního malíře Yarona Hermana, který kouzlí nejen s barvou klavírního zvuku, ale i s náladou svých posluchačů.

+ www.filharmonie-brno.cz

+ www.facebook.com/filharmoniebrno

Bistro Franz na Barokních slavnostech

01. 01. 2014
/

Naše bistro doprovodí Barokní slavnosti Brno 2014. První ročník slavností se uskuteční v září v prostorách Místodržitelského paláce. Programově zajímavá nabídka láká na čtyři slavnostní koncertní večery, v rámci nichž se diváci mohou zúčasnit rautu s tafel music, poslechnout si operu Endymio Tomáše Hanzlíka na barokní libreto z kroměřížského zámku či navštívit stálou expozici Umění od gotiky po 19. století. Každý ze slavnostních dnů bude zakončen noční přehlídkou dobového spodního prádla.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

editovat