V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Týdenní nabídka Vaří: Martin a Karel

Snídaně připravujeme od pondělí do pátku vždy od 8:00 do 11:00, poté servírujeme obědy.
O víkendu se můžete těšit na brunch.
Rádi vám připravíme snídani i v průběhu menu s ohledem na kapacitu kuchyně :)
Celý srpen máme otevřeno každý den od 8:00 do 16:00.

Snídaně / Brunch

Podáváme do 15:30.

Lívance v ovocné omáčce na červeném víně, čerstvé ovoce1,3,5,7,8
Pancakes in fruit sauce on red wine, fresh fruits
135 Kč
Palačinky s tvarohem, domácí meruňkovou marmeládou a belgickou čokoládou1,3,7,8
Pancakes with curd cheese, homemade apricot jam and Belgian chocolate
115 Kč
Ovesná kaše s mákem, kokosem, banánem a datlovým sirupem (možnost kokosového mléka)1,7,8
Oat porridge with poppy seeds, coconut, banana and date syrup (optional coconut milk)
95 Kč
Míchaná vajíčka s bylinkami / slaninou, bylinkové máslo, pečivo1,3,7,10,12
Scrambled eggs with herbs, herb butter, bread
85 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkové máslo, pečivo1,3,7,10,12
Scrambled eggs with bacon, herb butter, bread
95 Kč
Lívance se salátem, slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem1,3,7
Pancakes with bacon, fried egg and maple syrup, salad
135 Kč
Omeleta se sušenými rajčaty a mozzarellou, parmezán, pesto1,3,7,8,10,12
Omelette with tomatoes and mozzarella, pesto
135 Kč
Omeleta s prosciuttem a parmazánem, pesto1,3,7,8,10,12
Omelette with tomatoes and prosciutto, pesto
135 Kč

Hlavní jídla

Pečená rajčata plněná bulgurem a mozzarellou, listový salát s bazalkovým vinaigrettem, parmezán1,7,12
Baked tomatoes filled with bulgur and mozzarela, lettuce with basil vinaigrette, parmasan
155 Kč
Cuketové placky s feta sýrem a mátou, citronové máslo, salát s ořechy a bílou ředkví 1,3,7,8,12
Zuchinni patties with feta cheese and mint, lemon butter, salad with nuts and white radish
165 Kč
Bylinkové rybí kofty (Ocean48) s okurkovou raitou, listový salát s praženými slunečnicovými semínky1,3,4,7,12
Fish "kofty" with herbs (Fish from Ocean48) , cucumber raita, lettuce and roasted sunflower seeds
195 Kč
Krůtí prso (ekofarma Zelenka) v arašídové omáčce s mangoldem a černým sezamem, basmati rýže4,5,8,9,11,12
Turkey breast (ekofarm Zelenka) in peanut sauce with mangold and black sesame, basmati rice
195 Kč

Předkrmy

Řepová pomazánka s creme fraiche a koprem, pečené vlašské ořechy7,8,12
Beetroot butter with creme fraiche and dill, baked walnuts
95 Kč
Hummus z červené čočky se sušenými rajčaty a olivami10,11,12
Red lentil hummus with dried tomatoes and olives
105 Kč
Grilované broskve se sušenou šunkou, feta sýrem a rukolou 7
Grilled peaches with dried ham, feta cheese and rocket
115 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka nebo salát v ceně menu / samostatně - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Tomatová polévka se smetanou a květy levandule7,9,12
Tomato soup with creme and lavender flowers
Okurkové gazpacho s limetou a koriandrem 12
Cucumber gazpacho, lime and coriander
Rajčatový salát s krutony z listového těsta a parmezánem1,7,12
Tomato salad with croutons from leaf dough and parmasan

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Rybnikářství Pohořelice

28. 06. 2018
/

čerstvější sladkovodní rybu si lze jen těžko představit...

Z Pohořelic odebíráme především kapry, tolstolobiky a štiky.

Ceníme si předně čerstvosti a kvality dodávaných ryb.

KOLDOKOL – přírodní nápoje

09. 05. 2013
/

Jsme rádí, že vám můžeme nabídnout skvělé nápoje od rodinné firmy Koldokol z Bílých Karpat. Na jejich výrobu jsou užity pravé suroviny, žádné náhražky – neobsahují konzervanty, aromata ani přidaný cukr, jsou slazené jen jablečným koncentrátem. Koldokol zaručuje správný postup při luhování, který nám nechává vyniknout pravou, čistou chuť a účinek užitých ingrediencí.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Bistro Franz & Filharmonie Brno / úterý 13. 1. Dan Tepfer / Ben Wendel Duo (USA)

08. 01. 2014
/

Neptejte se, co BF & FB spojuje - přijďte to zažít!. Do nové sezony v Besedním domě jsme vstoupili s Filharmonií Brno společně jako neotřelý gastronomický doprovod. Novinkou letošní hudební sezony je např. cyklus Jazz & Word Music, který brněnským posluchačům nabízí šest unikátních koncertů, mezi nimiž vynikají především nadžánrové klavírní superhvězdy Tigran Hamasyan (Arménie) a Yaron Herman (Izrael). A právě tento týden v úterý se můžete těšit na izraelského hudebního malíře Yarona Hermana, který kouzlí nejen s barvou klavírního zvuku, ale i s náladou svých posluchačů.

+ www.filharmonie-brno.cz

+ www.facebook.com/filharmoniebrno

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

editovat