V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Pátek 25.5. vaří Karel

Jídlo podáváme od 8:00 do 21:30.

Malá jídla / Starters

Předkrmy podáváme s domácím pečivem /1,3,7,8/

Baba Ganoush s nakládanou zeleninou6,9,10,11,12
Baba Ganoush with pickled vegetables
115 Kč
Salát caprese s bazalkovým pestem7,8,12
Salad caprese with basil pesto
95 Kč
Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami6,11,12
Chickpea hummus with dried tomatoes and olives
115 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Polévka ze zauzené červené čočky7,9,12
Smoked lentil creamy soup
Studená řepová polévka s jogurtem a koprem7,9,12
Cold beetroot soup with yoghurt and dill
Okurkové gazpacho s jogurtovem a mátou7,9
Cucumber gazpacho with yoghurtc and mint
Krém z pečeného celeru s balsamicem
Baked celery cream with balsamico
Minestrone s kedlubnou a ředkvićkami, petrželové pesto7,8,9,12
Minestrone with kohlrabi and radish, parsley pesto
Krém z pečené cukety7,9
Baked zucchini cream soup

Hlavní chody / Main courses

Chřestové rizoto, parmezán, rukola, ředkvičky7,9,12
Asparagus risotto, parmasan, rucola and radish
185 Kč
Rajčatové lasagne s pečeným lilkem a parmazánem, polníčkový salát s ředkvičkami1,3,7,9,12
Tomato lasagne with roasted eggplant and parmasan, lamb’s lettuce salad with radish
185 Kč
Pečená červená řepa v bešamelu, rukolový salát, parmezán, krutony z listového těsta1,3,7,9,12
Baked beetroot in beschamel , rocket salad, parmesan, leaf dough croutons
185 Kč
Kuřecí curry se špenátem a mandlemi, jasmínová rýže4,6,8,9,11,12
Chicken curry with spinach and almonds, jasmin rice
205 Kč
Krůtí kofty plněné feta sýrem, jogurtový dip s římským kmínem, řecký salát s bulgurem1,3,7,9,12
Turkey meat filled with balkan cheese, youghurt dip with cumin, greek salad with bulgur
215 Kč
Trhané vepřové s BBQ omáčkou z granátového jablka v domácí máslové bulce, nakládané okurky, rukola1,3,7,8,9,12
Pulled pork with BBQ sauce from pomegranate with homemade butter bun, pickled cucumbers, wild rocket
215 Kč

Dezerty / Desserts

Pana cotta s lemon crud3,7
Pana cotta with lemon crud
55 Kč
Jahodový cheesecake s merunkami1,3,7
Strawberry cheesecake
75 Kč
Veganská banánová bábovka s čokoládou1
Vegan banana cake with chocolate
55 Kč

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

husa
vino
kruti-rolada-ekofarma-zelenka-plnena-fenyklem-a-jablky-pecena-zelenina-podle-nuryho1
grilovana-zelenina-pyre-z-cervene-cocky-podle-radima-bezlepkove6
pecene-cibule-plnene-kralicim-ragu-130g-kralik-z-f-nemcovi-bylinkovy-bulgur
polevka-z-cervene-repy-s-jablky-vegan-a-slovenska-zelnacka-s-masem
domaci-livance-s-ovesnymi-vlockami-boruvkami-a-rozmarynovym-mascarpone-podle-davida
palacinky-s-makem-citronove-mascarpone-a-pecene-broskve-od-davida
mrkvac

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

 

Chystáme pro vás novou sekci 'Dodavatelé', kde vám chceme podrobně přiblížit naše zdroje čerstvých potravin.

ocean48
Dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře. Ocean48 se snaží přispět k tomu, aby se ryby staly běžnou součástí českého jídelníčku.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Aktuálně z našeho bistra:

Brunch každý víkend

21. 03. 2018
/

Pravidelně každý víkend se můžete těšit na brunch / v sobotu a v neděli od 9:00 do 12:00 hod vám nabídneme vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou. Dále například koblížky se skořicovým cukrem, tvarohovou pěnou, povidly a pečenými kokosovými plátky nebo Lívance v omáčce z červeného vína a lesního ovoce, a samozřejmě klasické snídaně. 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Bistro Franz & Filharmonie Brno / úterý 13. 1. Dan Tepfer / Ben Wendel Duo (USA)

08. 01. 2014
/

Neptejte se, co BF & FB spojuje - přijďte to zažít!. Do nové sezony v Besedním domě jsme vstoupili s Filharmonií Brno společně jako neotřelý gastronomický doprovod. Novinkou letošní hudební sezony je např. cyklus Jazz & Word Music, který brněnským posluchačům nabízí šest unikátních koncertů, mezi nimiž vynikají především nadžánrové klavírní superhvězdy Tigran Hamasyan (Arménie) a Yaron Herman (Izrael). A právě tento týden v úterý se můžete těšit na izraelského hudebního malíře Yarona Hermana, který kouzlí nejen s barvou klavírního zvuku, ale i s náladou svých posluchačů.

+ www.filharmonie-brno.cz

+ www.facebook.com/filharmoniebrno

Bistro Franz na Barokních slavnostech

01. 01. 2014
/

Naše bistro doprovodí Barokní slavnosti Brno 2014. První ročník slavností se uskuteční v září v prostorách Místodržitelského paláce. Programově zajímavá nabídka láká na čtyři slavnostní koncertní večery, v rámci nichž se diváci mohou zúčasnit rautu s tafel music, poslechnout si operu Endymio Tomáše Hanzlíka na barokní libreto z kroměřížského zámku či navštívit stálou expozici Umění od gotiky po 19. století. Každý ze slavnostních dnů bude zakončen noční přehlídkou dobového spodního prádla.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

editovat