V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Úterý 22. května, vaří Tomáš

Jídlo podáváme v pondělí do 15:30 / v úterý až sobotu do 21:00 / v neděli do 20:30.

Předkrmy / Starters

Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami, pečivo1,3,8,9,10,11,12
Chickpea hummus with sun dried tomatoes and olives, pastry
115 Kč
Škvarková pomazánka s kapary, pečivo3,8,10,12
Pork paté with capers, pastry
95 Kč

Hlavní jídla / Main courses

Cuketové placky s feta sýrem a bylinkami, květákové pyré s citronovou trávou, listový salát1,3,7,9
Zucchini slices with feta cheese and herbs, cauliflower pureé with lemon grass, lettuce salad
175 Kč
Salát s pečenou řepou, pohankou, dýňovými semínky a kozím tvarohem (farma Člupy), cizrnový hummus7,8,9,12
Salad with roasted beets, buckwheat, pumpkin seeds and goat cheese (farm Člupy),Chichkpea hummus
180 Kč
Kuřecí (130g, f.Němcovy) piccata s kapary, sicilská caponata, foccacia1,9,12
Chicken (130g, Němcovy farm), picatta with capary, sicilian caponata, foccacia
195 Kč
Bůček (150g), restovaná rýže, klíčky, jarní cibulka, kapusta7,9,12
Pork belly (150g), roasted rice, sprouts, spring onion, cabbage
195 Kč

Dezerty / Desserts

Banana bread s ořechama8
Banana bread with nuts
45 Kč
Borůvkový koláč
Blueberry pie
45 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Miso polévka se shitake, tofu a bylinkami6,7,9,11,12
Miso soup with shitake, tofu and herbs
Fazolová polévka se špenátem a salsicciou7,9,12
Bean soup with spinach and salsiccia
Zelná polévka s klobásou7,9
Cabbage soup with sausage
Cibulačka se sýrovými krutony1,7,9,12
Onion soup with cheese crutons
Špenátová polévka s pestem ze sušených rajčat7,9,12
Spinach soup with dried tomato pesto

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

editovat