V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

úterý 18.6., vaří Tomáš

Jídlo podáváme v pondělí do 15:30 / v úterý až sobotu do 21:00 / v neděli do 20:30.

Předkrmy / Starters

Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami, pečivo1,3,8,9,10,11,12
Chickpea hummus with sun dried tomatoes and olives, pastry
115 Kč

Hlavní jídla / Main courses

Pečená rajčata plněná bazalkovou těstovinovou rýží, mozzarella, listový salát 1,7,9,12
Baked tomatoes filled with basil pasta rice, mozzarella, lettuce
175 Kč
Pečený lilek plněný bylinkovým bulgurem a feta sýrem, tomatová omáčka s harrisou, salát1,7,9,12
Roasted eggplant filled with herbs bulgur and feta cheese, tomato sauce with harrisa, salad
175 Kč
Grilovaná vepřová panenka (130g), batátové pyré, restovaný špenát s česnekem7,9,12
Grilled pork tenderloin (130g), sweet potato pureé, spinachi with garlic
195 Kč
Hovězí kofty (140g) s mátou, okurková raita se semínky a granátovým jablkem, pita chléb1,7,9,12
Beef kefta (140g) with mint, cucumber raita with seeds and pomegranate, pita bread
225 Kč

Dezerty / Desserts

Čokodortík s ovocným džemem1,3,7,8
Chocolate cups with fruit jam
55 Kč
Banánový chlebíček se sušeným ovocem
Banana bread with dried fruit
55 Kč
Citrusový cheesecake s mátou1,3,7
Citrus cake with mint
75 Kč
Medovník od Anny1,3,7,8
Honey cake (Anna)
75 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Okurkové gazpacho s jablky a koriandrem 12
Cucumber gazpacho with apples and coriander
Salmorejo s olivami a prosciuttem9,12
Salmorejo with olives and prosciutto
Mrkvová polévka se zázvorem a červenou čočkou9
Carrot soup with ginger and red lentils
Krevetový bisque s chilli a petrželovým vinaigrettem 2,4,7,12
Shrimps bisque with chilli and persley vinaigrette

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

editovat