V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Dnešní odpolední nabídka zde bude dostupná okolo 15:00 hod, po skončení podávání obědových menu.

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

kruti-rolada-ekofarma-zelenka-plnena-fenyklem-a-jablky-pecena-zelenina-podle-nuryho1
palacinky-s-makem-citronove-mascarpone-a-pecene-broskve-od-davida

Aktuální denní nabídka
na Úterý 20.2. vaří Steven

V nabídce autentické víno od Oty Ševčíka- Riesling / Pinoty / Pinot noir

Paštika z kuřecích jater, nakládaná cibulka, domácí chléb1,7,10,12
Chicken liver paté, radish, pickled shallot, homemade bread
105 Kč
Grilovaný camembert, nakládané jablko, domácí chléb1,3,7,12
Baked camembert, pickled apple, homemade bread
125 Kč
Hovězí tartar, křepelčí vejce, pažitka 1,10,12
Steak tartare, quail egg, chives.
145 Kč
Hummus z cizrny se sušenými rajčaty a olivami, domácí pečivo1,11
Hummus with dried tomatoes and olives, homemade bread
115 Kč

Polévky / Soups

0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Gulášová polévka s klobásou1,7,9,12
Goulash soup with sausage
Polévka z červené řepy se zakysanou smetanou7
Beetroot soup with sour cream
Polévka z pečeného květáku a kokosu7,9
Roasted cauliflower and coconut soup
Dýňová polévka9
Pumpkin soup

Hlavní chody / Main courses

Gnocchi s červernou řepou a pecorinem1,3,7
Gnocchi with beetroot and pecorino
160 Kč
Špagety s pikantní rajčatovou omáčkou a mozzarellou1,3,7,12
Spaghetti with spicy tomato sauce and mozzarella
165 Kč
Hovězí po burgundsku (140g), domácí chléb1,9,12
Beef Burgundy, homemade bread
195 Kč
Grilovaný losos (130g, Ocean48) s rajčatovo-fenyklovým kuskusem1,12
Grilled salmon (130g, Ocean48) with tomato-fenil couscous
210 Kč

Dezerty / Desserts

Drobenkový koláč s borůvkami1,3,7,8
Blueberry crumb cake
65 Kč
Borůvkový cheesecake1,3,7,8
Blueberry cheesecake
65 Kč
Mrkvový koláč s mascarpone1,3,7,8
Carrot cake with mascarpone
65 Kč
Tvarožník1,3,7,8
Sweet cheese cake
65 Kč

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

 

Chystáme pro vás novou sekci 'Dodavatelé', kde vám chceme podrobně přiblížit naše zdroje čerstvých potravin.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Aktuálně z našeho bistra:

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Bistro Franz & Filharmonie Brno / úterý 13. 1. Dan Tepfer / Ben Wendel Duo (USA)

08. 01. 2014
/

Neptejte se, co BF & FB spojuje - přijďte to zažít!. Do nové sezony v Besedním domě jsme vstoupili s Filharmonií Brno společně jako neotřelý gastronomický doprovod. Novinkou letošní hudební sezony je např. cyklus Jazz & Word Music, který brněnským posluchačům nabízí šest unikátních koncertů, mezi nimiž vynikají především nadžánrové klavírní superhvězdy Tigran Hamasyan (Arménie) a Yaron Herman (Izrael). A právě tento týden v úterý se můžete těšit na izraelského hudebního malíře Yarona Hermana, který kouzlí nejen s barvou klavírního zvuku, ale i s náladou svých posluchačů.

+ www.filharmonie-brno.cz

+ www.facebook.com/filharmoniebrno

Bistro Franz na Barokních slavnostech

01. 01. 2014
/

Naše bistro doprovodí Barokní slavnosti Brno 2014. První ročník slavností se uskuteční v září v prostorách Místodržitelského paláce. Programově zajímavá nabídka láká na čtyři slavnostní koncertní večery, v rámci nichž se diváci mohou zúčasnit rautu s tafel music, poslechnout si operu Endymio Tomáše Hanzlíka na barokní libreto z kroměřížského zámku či navštívit stálou expozici Umění od gotiky po 19. století. Každý ze slavnostních dnů bude zakončen noční přehlídkou dobového spodního prádla.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

editovat