Aktuální denní nabídka – Čtvrtek 18. dubna, vaří Karel

Jídlo podáváme do 21:30, v pátek a v sobotu do 22:00, v neděli do 20:30

Předkrmy / Starters

Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami6,9,11,12
Chickpea hummus with dried tomatoes and olives
115 Kč
Řepové carpaccio,feta sýr, rukola, vlašské ořechy, pečivo1,3,7,8,12
Beet carpaccio, feta, arugula, pastry
115 Kč
Baba ganoush, listový salát s granátovým jablkem, pečivo1,11,12
Baba ganoush, lettuce with pomegranate, bread
115 Kč

Hlavní jídla / Main courses

Hráškové risotto s pošírovaným vejcem, rukola, parmezán3,7,9,12
Pea risotto with poached egg, arugula, parmesan
175 Kč
Salát s řepovou plackou a semínky, batátové pyré, dresing z modrého sýra1,3,7,9,12
Salad with beet pancake and seeds, sweet potato purée, blue cheese dressing
175 Kč
Pečený camembert v listovém těstě, listový salát s kedlubnou a vlašskými ořechy od Komendů, brusinková vinaigrette1,3,7,9,12
Baked camembert in puff pastry, lettuce with kohlrabi and walnuts from Komenda, cranberry vinaigrette
185 Kč
Krůtí (farma Zelenkovi) parmigiana s těstovinovou rýží, zapečená mozzarelou, tomatová omáčka1,3,7,9,12
Turkey (f.Zelenkovi) parmigiana with pasta rice, baked with mozzarela, tomato sauce
195 Kč
Hovězí (140g) kuličky v krémové houbové omáčce, celerové pyré7,9,12
Beef (140g) balls in creamy mushroom sauce, celery puree
210 Kč
Kuřecí prso (130g) v hoisin omáčce, domácí bulka, salát, koriandrová majonéza1,3,7,12
Chicken breast (130g) in hoisin sauce, homemade bread, salad, coriander mayonnaise
225 Kč

Dezerty / Desserts

Čokoládové sušenky s vlašskými ořechy1
Chocolate cookies with walnuts
29 Kč
Banánový chlebíček1,6
Banana bread
39 Kč
Čokodortík s mořskou solí/s džemem ze zahradního ovoce1,3,7,8
Chocolate cake with sea salt/with jam
55 Kč
Skořicový kešu dort s jahodovým agarem6,8
Cinnamon cashew cake with strawberry agar
70 Kč
Čokoládový dort1,6,8
Chocolate cake
75 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Gulášová polévka z hlívy ústřičné9,12
Goulash soup of oyster mushrooms
Žampiónová polévka s řapíkatým celerem7
Mushroom soup with celery
Kari květáková polévka9,11,12
Kari cauliflower soup
Tomatová polévka9,12
Tomato soup
Brokolicová polévka s cheddarem7,9,12
Broccoli soup with cheddar

Hosté o nás říkají

recenze načítáme přímo z Facebooku a Googlu

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
Gazpacho z červené řepy s jogurtem
dezert
Lívance s ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce
benedikt-detail
vejcemichana
Míchaná vajíčka
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

plnystul