Víkendová nabídka / BRUNCH 18.–19.8. – sobota & neděle Vaří: Martin

Snídaně připravujeme od pondělí do pátku vždy od 8:00 do 11:00, poté servírujeme obědy.
O víkendu se můžete těšit na brunch.
Rádi vám připravíme snídani i v průběhu menu s ohledem na kapacitu kuchyně :)
Celý srpen máme otevřeno každý den od 8:00 do 16:00.

Brunch

Podáváme do 15:30.

Veganské lívance s ovocným coulis, čerstvé ovoce (možnost mascarpone)1,3,5,7,8
Vegan pancakes with fruity coulis, fresh fruits (optional mascarpone)
135 Kč
Palačinky s tvarohem, domácí meruňkovou marmeládou a belgickou čokoládou1,3,7,8
Pancakes with curd cheese, homemade apricot jam and Belgian chocolate
115 Kč
Ovesná kaše s mákem, kokosem, banánem a datlovým sirupem (možnost kokosového mléka)1,7,8
Oat porridge with poppy seeds, coconut, banana and date syrup (optional coconut milk)
95 Kč
Míchaná vajíčka s bylinkami / slaninou, bylinkové máslo, pečivo1,3,7,10,12
Scrambled eggs with herbs, herb butter, bread
85 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkové máslo, pečivo1,3,7,10,12
Scrambled eggs with bacon, herb butter, bread
95 Kč
Semínkové lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem1,3,7
Pancakes with bacon, fried egg and maple syrup, salad
125 Kč
Omeleta se sušenými rajčaty a mozzarellou, parmezán, pesto1,3,7,8,10,12
Omelette with tomatoes and mozzarella, pesto
135 Kč
Omeleta s prosciuttem a parmazánem, pesto1,3,7,8,10,12
Omelette with tomatoes and prosciutto, pesto
135 Kč
Vejce benedikt s medovou šunkou a žampiony, holandská omáčka, pesto1,3,7,10,12
Egg benedict with honey ham and mushroom, holand sauce, pesto
155 Kč
Vejce benedikt s rajčaty a žampiony, holandská omáčka, pesto1,3,7,8,10,12
Egg benedict with honey tomatoes and mushroom, holand sauce, pesto
155 Kč
Zapečené palačinky s gorgonzolou, vlašské oŕechy, hruška, med1,3,7,8,10,12
Crepes with gorgonzola, pear, walnuts and honey
135 Kč

Předkrmy

Nakládaná makrela (Ocean48, 120g) s asia salátkem4,6,10,11,12
Marinated mackerel (Ocean48, 120g) with asia salad
145 Kč
Cizrnový hummus se salátem z pečené řepy, feta sýr7,11,12
Chickpea hummus with beetroot salad, feta cheese
125 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka nebo salát v ceně menu / samostatně - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Tomatové gazpacho s hoblinami parmezánu7,9,12
Tomato gazpacho with parmasan
Dýňová polévka s chilli a zázvorem9
Pumpkin soup with chilli and ginger
Consomné z lososa (Ocean48) se shitake, rýžovými nudlemi a zeleninou4,9
Salmon consomne (Ocean48) with shitake mushrooms, rice noodles and vegetables

Hlavní jídla

Lehký houbový salát s cherry rajčaty a polníčkem, vinaigrette z červeného vinného octa9,12
Light mushroom salad with cherry tomatoes and lamb's lettuce, vinaigrette
155 Kč
Tagliatelle s pancettou, cuketou, řapíkatým celerem, rajčaty a parmazánem1,3,7,9,12
Tagliatelle with pancetta, zucchini, celery, tomatoes and parmasan
195 Kč
Kuřecí supreme (150g, farma Němcova) na grilu se salátovým lůžkem z cantaloupe, hroznů, broskve, polníčku a dubáku, demi glace9
Grilled chicken supreme (150g, Němcovi) with salad (inc. cantaloupe, grapes, lamb's lettuce and demi glace
215 Kč

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
Gazpacho z červené řepy s jogurtem
dezert
Lívance s ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce
benedikt-detail
vejcemichana
Míchaná vajíčka
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

plnystul