Aktuální denní nabídka – úterý 11.12. vaří Karel

Otevírací doba:
Pondělí 8:00 - 15:30 / Úterý - sobota 8:00 - 21:00 / Neděle 8:00- 20:30

Předkrmy

Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami, pečivo1,10,12,13
Chickpea hummus with dried tomatoes and olives, pastry
115 Kč
Carpaccio z červené řepy s balkánským sýrem a bazalkovým pestem6,7,8,12
Beetroot carpaccio with feta cheese and basil pesto
115 Kč
Škvarková pomazánka s kapary a bazalkovým aioli3,7,9,12
Crackling spreading with capers and basil aioli
115 Kč
Nakládaný pstruh s fermentovaným zelím10,12
Marinated trout with fermented cabbage
115 Kč
Kachní paštika s portským vínem a cibulovým chutney, pečivo1,3,12
Duck pate with port wine, onion chutney, pastry
125 Kč

Hlavní jídla

Řepové risotto s nakládanou řepou a balkánským sýrem, rukola, parmezán1,7,9,12
Beetroot risotto with pickled beetroot and balkan cheese, wild rocket, parmasan cheese
175 Kč
Mrkvové placky s pohankou a parmazánem, tomatová omáčka, salát1,3,7
Carrot patties with buckwheat and parmasan, tomato sauce, salad
175 Kč
Zeleninové red curry s mungo fazolkami, klíčky a jasmínovou rýží7,9,11
Vegetable red curry with mungo beans, sprouts and jasmin rice
175 Kč
Kuřecí lasagne se špenátem a cuketou, parmezán1,3,7,9,12
Chicken lasagna with spinach and zuchinni, parmesan cheese
195 Kč
Kuřecí (130g, f. Němcovi) v makhani omáčce, sójové výhonky, basmati rýže6
Chicken (130g, f. Němcovi) with makhani sauce, soya sprouts, basmati rice
205 Kč
Grilovaná vepřová panenka (130g), omáčka z nakládaného zeleného pepře, šťouchané brambory7,9,12
Grilled pork tenderloin (130g), sauce from green pepper, mashed potatoes
205 Kč

Dezerty

Čokodortík s džemem ze zahradního ovoce / s mořskou solí1,3,7,8
Chocolate cake with jam / with sea salt
55 Kč
Mrkvový koláč s mascarpone a ořechy1,3,7,8
Carrot cake with mascarpone and walnuts
65 Kč
Cheesecake s jahodami a čokoládou1,3,7,8
Cheesecake with strawberries and chocolate
75 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Česnekový krém se slaninovým chipsem a krutony1,3,7,9
Garlic soup with bacon chips and crutons
Minestrone s fazolemi a parmazánem7,9,12
Minestrone with beans and parmasan
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli9
Pumpkin soup with coconut milk and chilli
Kulajda s vejcem1,3,7,9,12
"Kulajda" with egg

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
Gazpacho z červené řepy s jogurtem
dezert
Lívance s ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce
benedikt-detail
vejcemichana
Míchaná vajíčka
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

plnystul