Aktuální denní nabídka – čtvrtek 21. 2. vaří Martin

Otevírací doba:
pondělí 8:00-15:30
úterý - sobota 8:00 - 21:00
neděle 8:00 - 20:30

Předkrmy / Starters

Hummus se sušenými rajčaty a olivami, kváskový chléb1,10,11,12,13
Hummus with dried tomatoes and olives, pastry
115 Kč
Nakládaná mozzarela s bylinkami na listovém salátku, olivy a kapari7,9,12
Pickled mozzarella with herbs on leaf salad, olives and kapari
95 Kč

Hlavní jídla / Main courses

Dýňové lasagne s parmazánem, salát s ředkvičkami1,3,7,8,9,12
Pumpkin lasagna with parmesan, salad with radish
175 Kč
Tagliatelle v tomatové omáčce se sušenými rajčaty a olivami, mozzarela, parmezán1,7,9,12
Tagliatelle in tomato sauce with dried tomatoes and olives, mozzarela, parmasan
175 Kč
Cuketové risotto s farmářským kozím sýrem, rukola, parmezán7,9,12
Zucchini risotto with farmer´s goath´s cheese, rucola, parmesan cheese
185 Kč
Tafelspitz z hovězí špičky (170g), domácí nudle, kořenová zelenina1,3,4,7,9,12
Tafelspitz of beef meat (170g), home-made noodles, root vegetables
195 Kč
Pečené husí stehno (200g) na hruškách, povidlech a červeném víně, červené zelí, bramborové gnocchi1,3,7,12
Roasted goose thigh (200g) on ​​pears, chives and red wine, red cabbage, potato gnocchi
225 Kč
Grilovaná vepřová panenka (130g), hráškové pyré, ricottová pěna 7,9,12
Grilled pork tenderloin (130g), pea puree, ricotta foam
195 Kč
Tortilla s trhaným hovězím masem, tomatová omáčka, cheddar, rukola, slanina1,3,7,9,12
Tortilla with pulled beef meat, tomato sauce, cheddar cheese, rocket, bacon
205 Kč
Grilovaný mořský vlk, fazolové pyré, cuketové ragú se žampiony4,7,9,12
Grilled Sea bass, beans pureé, zucchini ragú with mushrooms
215 Kč

Dezerty / Desserts

Čokodortík s džemem z lesních plodů1,3,6,7
Chocolate cake with sea salt or jam from forest fruit
55 Kč
Citrusový tvarožník s lemon curd1,3,7
Citrus cheescake with cottage cheese and with lemon curd
65 Kč
Medovník od Anny 1,3,7,8
Anna´s honey cake
75 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Hovězí boršč se zakysanou smetanou7,9
Beef borscht with sour cream
Krémová rybí polévka s krutony1,4,7,9,12
Fish soup with croutons
Tomatová polévka se smetanou7,9,12
Tomato soup with cream

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
Gazpacho z červené řepy s jogurtem
dezert
Lívance s ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce
benedikt-detail
vejcemichana
Míchaná vajíčka
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

plnystul