Aktuální denní nabídka – Úterý 23. dubna, vaří Karel

Jídlo podáváme do 21:30, v pátek a v sobotu do 22:00, v neděli do 20:30

Předkrmy / Starters

Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami6,9,11,12
Chickpea hummus with dried tomatoes and olives
115 Kč
Bruschetta s rajčaty a bazalkou1,12
Bruschetta with tomatoes and basil
55 Kč

Hlavní jídla / Main courses

Salát s hummusem a pečenou řepou, cizrna, feta sýr, semínka, redukce z červené řepy7,8,9,11,12
Salad with hummus and roasted beetroot, chickpeas, feta cheese, seeds, red beed reduction
185 Kč
Hráškové risotto s pošírovaným ejcem, rukola, parmazán3,7,9,12
Pea risotto with poached ejc, arugula, parmesan
185 Kč
Kuřecí (farma Němcovy, 200g) stehno na medu, fazole v bbq omáčce s pečenými žampiony1,3,7,9,10,12
Chicken (200g, farm Němmcovy) leg on honey, beans in bbq sauce with baked mushrooms
215 Kč
Trhané vepřové (130g) v bbq omáčce, domácí bulka, salát coleslaw1,3,7,9,10,11,12
Pulled pork (130g) in bbq sauce, homemade lump, salad coleslaw
225 Kč
Lasagne Bolognese, listový salát s olivami1,3,7,9,12
Lasagne Bolognese, lettuce salad with olives
225 Kč

Dezerty / Desserts

Čokodortík s mořskou solí/s džemem ze zahradního ovoce1,3,7,8
Chocolate cake with sea salt/with jam
55 Kč
Skořicový kešu dort s jahodovým agarem6,8
Cinnamon cashew cake with strawberry agar
70 Kč
Veganský krtkův dort
Vegan banana cake
75 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

Polévka - 0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Hovězí vývar s bylinkovými knedlíčky1,3,9
Beef broth with herb dumpling
Houbový krém s pórkovými výhonky7
Mushroom creamy soup with leek´s sprouts
Minestrone s parmazánem7,9,12
Minestrone with parmasan
Čočková polévka s klobásou9
Lentil soup with sausage

Hosté o nás napsali

recenze načítáme přímo z Facebooku a Googlu

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
gazpacho
Gazpacho z červené řepy s jogurtem
dezert
Lívance s ovocným coulis a belgickou čokoládou, čerstvé ovoce
benedikt-detail
vejcemichana
Míchaná vajíčka
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Rodinný den se Slezskou diakonií

Proto se zúčastníme v sobotu 27.4. rodinného dne, který se bude konat ve fotbalovém areálu za Lužánkami.

Připravili jsme bohaté občerstvení, které si můžete vychutnat přímo na hříšti fotbalového stadionu na naší zahrádce.

 

Můžete se těšit na tortillu plněnou krůtím masem z ekofarmy Zelenka s bazalkovou majonézou, kváskové chleby se škvarkovou pomazánkou z farmy rodiny Němcovy nebo cizrnový hummus se zeleninovými hranolky a další.

Upečeme perník s belgickou čokoládou, bábovku a spoustu dalších dobrot.

Bar nabídne točené pivo nebo kofolu, filtrovanou kávu, prosecco.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

plnystul