Aktuální denní nabídka – Středa 23. 8. Nury

Aktuálně nabízíme vína od Zdeňka Vykoukala: Blanc 2015; Pinot Noir 2015; Veltlínské Zelené 2014. Oty Ševčíka: Pinoty 2015. Vinařství Gotberg: Frankovka 2015; Sylvánské Zelené 2015. Vinařství Nestarec: Zweigelt 2012; Riesling 2014; Dornfelder 2015.

Malá jídla / Starters

Malá jídla podáváme s pečivem (1. 8)

Hummus z červené čočky se sušenými rajčaty a olivami11
Red lentil hummus with dried tomatoes and olives
95 Kč
Bruschetta s caponatou1,8,12
Bruschetta with caponata
90 Kč
Mozzarella nakládaná v růžovém pepři s bazalkovo-pistáciovým pestem7,8
Mozzarella marinated in pink pepper with basil-pistachio pesto
95 Kč
Studené soba nudle s okurkou, sezamem, cibulkou a tahini-zázvorovým dresinkem1,3,6,7,11,12
Cold soba noodles with cucumber, sesame, crispy onion and tahini-ginger dressing
105 Kč

Polévky a saláty / Soups and salads

0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Polévka z červené řepy s cibulovou pastou
Beetroot soup with onion paste
Hrášková polévka s kokosovým mlékem7,12
Pea soup with coconut milk
Bryndzová polévka se slaninou7
Slovak sheep cheese soup with bacon
Rajčatová polévka s kari a zázvorem
Tomato soup with curry and ginger

Hlavní chody / Main courses

Grilovaný květák s medovou glazúrou a celerovým coleslaw salátem3,7,12
Grilled cauliflower with honey glaze and celery coleslaw
175 Kč
Kapustové listy plněné červenou čočkou, zapečené v rajčatové omáčce10,12
Kale leaves filled with red lentils, tomato sauce
175 Kč
Pečené kuřecí stehno (f. Němcovi) s rajčatovo-ricottovým quichem1,3,7,9,12
Roasted chicken leg with tomato-ricotta quiche
205 Kč
Vepřový bůček (150g) s pyré z pečených brambor, medovou glazurou a uhelným prachem1,12,14
Pork Belly with baked potatoes mash and coal dust
195 Kč

Dezerty / Desserts

Domácí meruňková marmeláda (150g) - s sebou
Homemade apricot marmelade (150g) - take away
40 Kč
Čokoládový cheesecake1,3,7
Chocolate cheesecake
75 Kč
Brownies1,3,7
Brownies
55 Kč
Ostružinový cheesecake1,3,7
Blackberry cheesecake
75 Kč

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

1-img9459
1-img0393
kruti-rolada-ekofarma-zelenka-plnena-fenyklem-a-jablky-pecena-zelenina-podle-nuryho1
grilovana-zelenina-pyre-z-cervene-cocky-podle-radima-bezlepkove6
pecene-cibule-plnene-kralicim-ragu-130g-kralik-z-f-nemcovi-bylinkovy-bulgur
polevka-z-cervene-repy-s-jablky-vegan-a-slovenska-zelnacka-s-masem
domaci-livance-s-ovesnymi-vlockami-boruvkami-a-rozmarynovym-mascarpone-podle-davida
palacinky-s-makem-citronove-mascarpone-a-pecene-broskve-od-davida
mrkvac

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Zítřejší obědové menu

čtvrtek
24. 08.
/ vaří Nury
(od 11:00 do 14:30)

  • Rajčatová polévka s kari a zázvoremTomato soup with curry and ginger
  • Bulgurový salát s okurkouBulgur salad with cucumber1
  1. Špenátové placky s mladou cibulkou, vajíčkem a limetovým máslemSpinach pancakes with scallions, egg and lime butter1,3,7,12 159 Kč
  2. Nakládaný losos (130g, Ocean48) s fenyklovým salátem s bylinkami a pomerančovým dresinkemCured salmon with fennel and herbs salad with orange sauce4,8,12 205 Kč
pulled-pork-trhane-veprove-v-domaci-bulce
 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Mijazaki v Univerzitním kině Scala

02. 11. 2016
/

Až dosud jste filmy velmistra animace Hajao Mijazakiho nemohli vidět v kině. Na obřím plátně. Se svými blízkými. Teď to můžete změnit. 


>> Pomozte Kino Scala uskutečnit přehlídku sedmi jeho legendárních filmů

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

grilovanychrest