Aktuální denní nabídka – středu 20.6. vaří Tom

Letní otevírací doba:
Pondělí 8:00 - 15:30 / úterý - pátek 8:00 - 21:00 / sobota 9:00 - 21:00 / neděle 9:00 - 20:30

Malá jídla / Starters

Předkrmy podáváme s domácím pečivem /1,3,7,8/

Baba ganoush11,12
Baba ganoush
105 Kč
Cizrnový hummus se sušenými rajčaty, olivy1,9,11,12
Chickpea hummus with dried tomatoes and olives
115 Kč
Smažené kuřecí křídla (farma Němcova) v podmáslí, salát s ředkvičkami1,7,12
Fried chicken (ecofarm Němcova) wings on buttermilk, salad with radishes
115 Kč

Polévky Saláty / Soups Salads

0,2l / 0,4l za 45 Kč / 70 Kč

Mrkvová polévka se zázvorem9
Carrot soup with ginger
Minestrone s bílými fazolemi7,9,12
Minestrone with white beans
Jablečný salát s řapíkatým celerem, hrozny a vlašskými ořechy, jogurtová zálivka7,8,9
Apple salad with celery, grapes and wallnuts, yoghurt dressing
Kuřecí tom polévka kha kai s kokosovým mlékem4,6,9,11,12
Chicken tom kha kai soup with coconut milk
Tomatová polévka s olivami9,12
Tomato soup with olives

Hlavní chody / Main courses

Pohankovo - zelné placky s brynzou, bramborovo - cibulové pyré1,3,7,9,12
Buckwheat ​​- cabbage pancakes with brynza, potato - onion puree
175 Kč
Řepové risotto s rukolou, balkánským sýrem a parmezánem7,9,12
Beetroot risotto with rocket, feta cheese and parmesan
175 Kč
Krůtí (140g, ekofarma Zelenka) kousky v hoisin omáčce se sezamem a jarní cibulí, jasmínová rýže1,6,9,11,12
Turkey (140g, ecofarm Zelenka) pieces in hoisin sauce with sesame and spring onion, jasmine rice
195 Kč
Trhané vepřové v bbq omáčce s uzenou paprikou, nakládané okurky, římský salát, domácí máslová bulka1,3,7,9,12
Pulled pork in bbq sauce with smoked pepper, pickled cucumber, salad, homemade butter bun
205 Kč
Tagliatelle bolognese, parmazán1,3,7,9,12
Tagliatelle bolognese, parmasan
205 Kč

Dezerty / Desserts

Tvarohový koláč s malinami a borůvkami s mandlouvou moukou (bezlepkový)3,7,8
Curd cheese cake with raspberries and blueberries with almond flour (gluten-free)
75 Kč

Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

husa
vino
kruti-rolada-ekofarma-zelenka-plnena-fenyklem-a-jablky-pecena-zelenina-podle-nuryho1
grilovana-zelenina-pyre-z-cervene-cocky-podle-radima-bezlepkove6
pecene-cibule-plnene-kralicim-ragu-130g-kralik-z-f-nemcovi-bylinkovy-bulgur
polevka-z-cervene-repy-s-jablky-vegan-a-slovenska-zelnacka-s-masem
domaci-livance-s-ovesnymi-vlockami-boruvkami-a-rozmarynovym-mascarpone-podle-davida
palacinky-s-makem-citronove-mascarpone-a-pecene-broskve-od-davida
mrkvac

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Zítřejší obědové menu

čtvrtek
21. 06.
/ vaří Martin
(od 11:00 do 14:30)

  • Špenátový krém s česnekovými krutonySpinach cream with garlic crutons1,7,9,12
  • Řecký salát s dubákem, olivami a balkánským sýrem Greek salad with olives and feta cheese7,12
  1. Houbové lasagne s mozzarellouMushroom lasagna with and mozzarella1,3,7,9,12 165 Kč
  2. Slepice na paprice se špeclemi pečenými na másleHen in creamy paprika sauce with spetzle on butter1,3,7,9 185 Kč
domaci-lilkove-lasagne-s-rajcaty-parmazan
 

Brunch každý víkend

21. 03. 2018
/

Pravidelně každý víkend se můžete těšit na brunch / v sobotu a v neděli od 9:00 do 12:00 hod vám nabídneme vejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou. Dále například koblížky se skořicovým cukrem, tvarohovou pěnou, povidly a pečenými kokosovými plátky nebo Lívance v omáčce z červeného vína a lesního ovoce, a samozřejmě klasické snídaně. 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Darujte poukázku k návštěvě bistra Franz

20. 12. 2016
/

Vyberte poukaz k návštěvě našeho bistra, který vám nebo vašim blízkým udělá největší radost.

  1. Poukaz v hodnotě 100 Kč
  2. Poukaz v hodnotě 200 Kč
  3. Poukaz v hodnotě 500 Kč
  4. Poukaz v hodnotě 1000 Kč

Napište o který máte zájem na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a ihned si jej můžete vyzvednout u nás na baru.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

svatomartinleft