Snídaňové menu

 

Snídaně připravujeme od pondělí do pátku vždy od 8:00 do 11:00. O víkendu se můžete těšit na brunch od 8:00 do 12:00, posléze na nabídku obědů od 12:15.

Otevírací doba 

 Pondělí 8:00 - 15:30 / Úterý - sobota 8:00 - 21:00 / neděle 8:00 - 20:30

 VELIKONOCE - OTEVÍRACÍ DOBA 
19.4. /pá/ 8:00 - 15:00 
20.4. /so/ 8:00 - 15:00 
21.4. /ne/ 8:00 - 15:00 
22.4. /po/ zavřeno

koblizky-se-skoricovym-cukrem-tvarohova-pena-povidla-pecene-kokosove-platky


Sladké snídaně / Sweet breakfasts

Ovesná kaše (bezlepkové BIO vločky) s ořechy, banánem, chia a datlovým sirupem / na požádání se sójovým nebo ovesným mlékem/6,7,8
Oatmeal with nuts (gluten free BIO oats), banana, chia seed and date sirup / on request with soy or oat milk
105 Kč
Kokosové palačinky plněné tvarohem a banánem s belgickou čokoládou1,3,7
Coconut pancakes filled with curd, banana and belgian chocolate
135 Kč
Medová granola se slunečnicí a sušeným ovocem / na požádání se sójovým nebo ovesným mlékem/6,7
Honey granola with sunflower seed and dried fruit / on request with soy or oat milk
105 Kč

Slané snídaně / Breakfast

Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkovým máslem, pečivem a salátem s dijonským dipem1,3,7,10,12
Scrambled eggs with herbs, herb butter, pastry and salad with dijon dip
95 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkovým máslem, s pečivem a salátem s dijonským dipem1,3,7,8,10,12
Scrambled eggs with bacon, herb butter, pastry and salad with dijon dip
105 Kč
Omeleta se žampiony a parmazánem, pesto, salát1,3,7,8,10,12
Omelette with mushrooms and parmesan, pesto, salad
145 Kč
Omeleta s prosciuttem nebo s medovou šunkou a čedarem, pesto, salát1,3,7,8,10,12
Omelette with prosciutto // honey ham and cheddar cheese, pesto, salad
145 Kč
Vejce Benedikt s medovou šunkou // s čedarem a rajčetem, holandská omáčka1,3,7,10,12
Eggs Benedict with honey ham // cheddar cheese and tomatoes, holandian sauce
155 Kč
Zapečené palačinky s čedarem a špenátem // s brokolicí, čedarem a slaninou, pesto, salát1,3,7,8,10,12
Pancakes filled with cheddar cheese and spinach, pesto, salad
135 Kč
Jemně pikantní fazolová směs s avokádem a pošírovaným vejcem na tortille, salát (možné bez vejce)1,3,10,12
Slightly spicy bean mixture with avocado and poached egg on tortilla bread, salad (possible without egg)
135 Kč
Hummus s pestem z medvědího česneku, sušenými rajčaty a olivami, pečivo1,6,8,11,12
Hummus with wild garlic pesto, sun dried tomatoes and olives, bread
115 Kč

Cold brew / filtrovaná káva / mošty / víno / prosecco / smoothies a další

Filtrovaná káva / Bonanza - El Savador ( Finca Machuca )
Filtered coffee / Bonanza - El Salvador (Finca Machuca)
0,15l / 45,- Kč
Cold brew (Ethiopie - Sasaba, pražírna Bonanza) infuzované jahodami s Fever Tree tonicem na ledu
Cold brew (Ethiopia - Sasaba, Bonanza roaster) infused with strawberries with Fever Tree tonic on ice
0,25l / 65,- Kč
Nabídka BIO moštů: jablečný s jahodami / jablečný s rakytníkem / jablko s bezinkou / jablko s řepou / jablko s hruškou / jablko s malinou
BIO apple juices: apple with strawberries / apple with sea buckthorn/ apple with elderberry / apple with beetroot / apple with pear
0,25l / 45,- Kč
Pomerančový fresh džus
Fresh orange juice
0,25l / 65 Kč
Prosecco Bollicine DOC / příjemné perlení, suché, svěží, plná a ovocná chuť /12
Prosecco Bollicine DOC / pleasant sparkling, dry, fresh, full and fruity taste /
0,1l / 45 Kč
Mimosa (0,1l Prosecco Bollicine DOC a 0,1l pomerančový džus) 12
Mimosa (0,1l Prosecco Bollicine DOC and 0,1l orange juice)
65 Kč
Lucky Bastard 0,75l (IPA / Coco)1
Lucky Bastard 0,75l (IPA / Coco)
105 Kč
Espresso tonic (fever tree mediterranean 0,1l)
Espresso tonic (fever tree mediterranean 0,1l)
65 Kč
Jahodové smoothie s banánem, limetkovou šťávou a rakytníkovým moštem
Strawberry smoothie with banana, lime juice and sea buckthorn
0,3l / 75 Kč

Snídaně. Od 8 do 11 hod. www.bistrofranz.cz/cs/snidane-brno

 
02-116-img4440
vejcebenedikt2
vejcemichanafarm
palac

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

vejce-benedikt-s-medovou-sunkou-a-holandskou-omackou