Snídaňové menu

Snídaně připravujeme od pondělí do pátku vždy od 8:00 do 11:00. O víkendu se můžete těšit na brunch od 8:00 do 12:00.

Otevírací doba - listopad

 Pondělí 8:00 - 15:30 / Úterý - sobota 8:00 - 21:00 / neděle 8:00 - 20:30

koblizky-se-skoricovym-cukrem-tvarohova-pena-povidla-pecene-kokosove-platky


Sladké snídaně

Ovesná kaše s kokosem, mákem a banánem, ovoce (na požádání s kokosovým mlékem, nebo v bezlepkové variantě 115,-)1,7,8
Oatmeal with coconut, poppy seeds and banana, fruits (on reqquest with coconut milk or gluten free version 115,-)
105 Kč
Ovesná kaše s oříšky, svařené hrušky s hřebíčkem, ovoce, datlový sirup (na požádání s kokosovým mlékem, nebo v bezlepkové variantě 115,-)1,7,8
Oatmeal with nuts, cooked pears with cloves, fruit, datal syrup (on reqquest with coconut milk or gluten free version 115,-)
105 Kč
Palačinky s ovocným tvarohem a belgickou čokoládou, ovoce1,3,7,12
Pancakes with fruit curd and Belgian chocolate, fruit
115 Kč

Slané snídaně

Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkové máslo, pečivo 1,3,7,8,10,12
Scrambled egg with herbs, herb butter, pastry
95 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou / nebo s medovou šunkou, bylinkové máslo, kváskový chléb 1,3,7,8,10,12
Scrambled egg with bacon or ham, herb butter, pastry
105 Kč
Omeleta se sušenými rajčaty a mozzarellou, pesto 1,3,7,8,10,12
Omelette with dried tomatoes and mozzarella cheese, pesto
135 Kč
Omeleta s prosciuttem / nebo s medovou šunkou, pesto, parmazán1,3,4,7,8,9,10,12
Omelette with prosciutto / honey ham pesto and parmesan cheese
135 Kč
Hummus se sušenými rajčaty, olivami a kváskovým chlebem1,9,11,12
Hummus with dried tomatoes, olives and pastry
115 Kč

Mošty/ víno / prosecco

Nabídka BIO moštů: jablečný s rakytníkem / jablko s řepou / jablko s hruškou / jablko a broskev
BIO apple juices: apple with mistletoe /apple with beetroot / apple with pear / apple with peach
2dcl / 39 Kč
Prosecco Frizzante DOC / Sachetto -oblast Veneto, lehké, suché, svěží, bohaté aroma zralých jablek a květin /12
Prosecco Frizzante DOC / Sachetto - Veneto area, light, dry, fresh, rich aroma of ripe apples and flowers /
1dcl / 36,- Kč
Lucky Bastard IPA 0,7l
Lucky Bastard IPA 0,7l
105 Kč

Snídaně. Od 8 do 12 hod. www.bistrofranz.cz/cs/snidane-brno

Zveřejnil(a) bistro FRANZ dne Pondělí 29. říjen 2018
 
02-116-img4440
vejcebenedikt2
vejcemichanafarm
palac

Dnešní obědové menu

středu
12. 12.
/ vaří Martin
(od 11:00 do 15:00)

Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu 
  • Kuřecí pho s rýžovými nudlemiChicken pho with rice noodles4,9,12
  • Řepový krém s křenemBeetroot cream with horseradish7,9,12
  1. Pečená cibule plněná ořechy a feta sýrem, bramborové pyré, medovo-hořčičný dresing Baked onion filled with feta cheese and nuts, potato purée, honey mustard dressing7,8,9,10,12 169 Kč
  2. Pečené kuřecí stehno (farma Němcovi) s topinambury a citrusy, couscousBaked chicken leg with jerusalem artichoke and lemon, couscous1,9,12 189 Kč
cockovo-zeleninove-placky-s-kvetakovym-pyre-brokolice

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

vejce-benedikt-s-medovou-sunkou-a-holandskou-omackou