Snídaňové menu

Snídaně připravujeme od pondělí do pátku vždy od 8:00 do 11:00. O víkendu se můžete těšit na brunch od 8:00 do 12:00.

Otevírací doba - říjen

 Pondělí 8:00 - 15:30 / Úterý - sobota 8:00 - 21:00 / neděle 8:00 - 20:30

koblizky-se-skoricovym-cukrem-tvarohova-pena-povidla-pecene-kokosove-platky

Sladké snídaně

Ovesná kaše s banánem a oříšky, ovoce, agáve sirup (na požádání s kokosovým mlékem nebo bezlepková varianta vloček 115,-) 1,7,8
Oatmeal with banana and nuts, fruit, agave (on request with coconut milk or gluten free version 115,-)
105 Kč
Ovesná kaše s kokosem, chia semínky a datlovým sirupem (na požádání s kokosovým mlékem nebo bezlepková varianta vloček 115,-)
Oatmeal with coconut, chia seeds and datel sirup (on request with coconut milk or gluten free version 115,-)
105 Kč
Skořicové palačinky s ovocným tvarohem a ovocným coulis1,3,5,7,12
Cinnamon pancakes with fruit cheese and coulis
115 Kč
Skořicové palačinky s domácí jahodovou marmeládou a belgickou čokoládou1,3,5,7,12
Cinnamon pancakes with homemade strawberry jam and belgian chocolate
115 Kč

Slané snídaně

Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkové máslo, domácí pečivo 1,3,7,8,10,12
Scrambled egg with herbs, herb butter, pastry
95 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkové máslo, domácí pečivo 1,3,7,8,10,12
Scrambled egg with bacon, herb butter, pastry
105 Kč
Omeleta se sušenými rajčaty a mozzarellou, pesto, parmazán1,3,7,8,10,12
Omelette with dried tomatoes and mozzarella cheese, pesto, parmesan cheese
125 Kč
Omeleta s medovou šunkou, parmazán, pesto1,3,7,8,10,12
Omelette with honey ham, parmesan, pesto
125 Kč
Omeleta s prosciuttem, parmazán, pesto
Omelette with prosciutto, parmasan, pesto
135 Kč
Sázené vejce se slaninou, salát1,3,7,8,10,12
Fried egg with bacon, salad
105 Kč
Cizrnový hummus se sušenými rajčaty a olivami1,6,8,10,11
Chickpea hummus with dried tomatoes and olives
105 Kč

Mošty/ víno / prosecco

Nabídka BIO moštů: jablečný s malinou/ jablečný s rakytníkem / čisté jablko / jablko s hruškou
BIO apple juices: apple with rasperries / apple with mistletoe / pure apple /apple with pear
0,2l / 39 Kč
Merlot rosé / Gotberg, pozdní sběr 2017 - víno má plnější, osvěžující chuť, dominantní jsou chutě lesních jahod a červeného rybízu /12
Merlot rosé / Gotberg, late harvest 2017 - the wine has a fuller, refreshing taste, dominant are the flavors of forest strawberries and red currant /
0,1l /46,- Kč
Prosecco Frizzante DOC / Sachetto -oblast Veneto, lehké, suché, svěží, bohaté aroma zralých jablek a květin /12
Prosecco Frizzante DOC / Sachetto - Veneto area, light, dry, fresh, rich aroma of ripe apples and flowers /
0,1l / 36,- Kč
02-116-img4440
vejcebenedikt2
vejcemichanafarm
palac

Dnešní obědové menu

středu
17. 10.
/ vaří Karel
(od 11:00 do 15:00)

Polévka 0,2 l nebo salát dle aktuální nabídky v ceně menu 
  • Dýňová polévka s kokosovým mlékem a praženými dýňovými semínky Pumpkin soup with coconut milk and pumpkin seeds9
  • Špenátová polévka s balkánským sýremSpinach soup with balkan cheese7,9,12
  1. Gratinované batáty s kešu omáčkou, salátek se smaženou cibulíSweet potatoes with cashew sauce, salad with fried onion1,8 165 Kč
  2. Grilované kuřecí prso (140g, farma Němcovi) s kukuřičným pyré, blanšírovaná růžičková kapustaGrilled chicken breast (140g, farm Němcovi) with corn puree, brussels sprouts7,12 185 Kč
cockovo-zeleninove-placky-s-kvetakovym-pyre-brokolice

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 16:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

vejce-benedikt-s-medovou-sunkou-a-holandskou-omackou