Snídaňové menu

 

Snídaně připravujeme od pondělí do pátku vždy od 8:00 do 11:00. O víkendu se můžete těšit na brunch od 8:00 do 12:00.

Otevírací doba od 19.1. 2019

 Pondělí 8:00 - 15:30 / Úterý - sobota 8:00 - 21:00 / neděle 8:00 - 20:30

koblizky-se-skoricovym-cukrem-tvarohova-pena-povidla-pecene-kokosove-platky


Sladké snídaně / Sweet breakfasts

Ovesná kaše s goji, banánem, mákem, ovocem a agave sirup //bezlaktózová varianta s kokosovým mlékem//1,7,8
Oatmeal with goji, banana, poppy, fruit and agave syrup // lactose free version with coconut milk //
105 Kč
Ovesná kaše s kokosem, chia semínky, banánem, mlékem, ovocem a datlovým sirupem1,7,8
Oatmeal with coconout, chia seeds, banana, milk, fruit and dates syrup
105 Kč
Skořicové palačinky s domácí marmeládou a tvarohovo-makovou posypkou, coulis, ovoce1,3,7
Cinnamon pancakes with homemade marmalade and curd-poppy sprinkle, coulis, fruit
135 Kč

Slané snídaně / Breakfast

Míchaná vajíčka s bylinkami, bylinkové máslo, chléb1,3,7,8,10,12
Scrambled eggs with herbs, herb butter, bread
95 Kč
Míchaná vajíčka se slaninou, bylinkové máslo, chléb1,3,7,8,10,12
Scrambled eggs with bacon, herb butter, bread
105 Kč
Omeleta se sušenými rajčaty a mozzarellou a rukolou, pesto 1,3,7,8,10,12
Omelette with dried tomatoes and mozzarella and rocket, pesto
135 Kč
Omeleta se šunkou // slaninou // prosciuttem a rukolou, pesto1,3,7,8,10,12
Omelette with ham // bacon // prosciutto and rocket, pesto
135 Kč
Hummus se sušenými rajčaty, olivami, salát, pečivo1,11
Hummus with dried tomatoes, olives and pastry, salad, bread
115 Kč

Mošty/ víno / prosecco

Nabídka BIO moštů: jablečný s rakytníkem / jablko s řepou / jablko s hruškou / jablko s malinou / jablko s bezinkou
BIO apple juices: apple with mistletoe / apple with beetroot / apple with pear
2dcl / 39 Kč
Prosecco Frizzante DOC / Sachetto -oblast Veneto, lehké, suché, svěží, bohaté aroma zralých jablek a květin /12
Prosecco Frizzante DOC / Sachetto - Veneto area, light, dry, fresh, rich aroma of ripe apples and flowers /
0,1l / 36,- Kč
Lucky Bastard 0,75l
Lucky Bastard 0,75
105 Kč

Snídaně. Od 8 do 11 hod. www.bistrofranz.cz/cs/snidane-brno

 
02-116-img4440
vejcebenedikt2
vejcemichanafarm
palac

Dnešní obědové menu

pátek
22. 02.
/ vaří Karel
(od 11:00 do 15:00)

  • Krémová česneková polévka se sýrovými krutonyCreamy garlic soup with cheese croutons1,7,9,12
  • Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem a zaataremPumkin soup with orange, ginger and zaatar9,11,12
  1. Sýrový koláč s houbami zapečený medem a ořechy, salát s karamelizovanou mrkví, medovo-hořčičný dresingCheese cake with mushrooms roasted with honey and nuts, salad with caramelized carrot, honey-mustard dresing7,8,10,12 169 Kč
  2. Jehněčí (130g) kavarma s opečeným květákem, cizrnový hummus, mátový vinaigrette Lamb (130g) kavarma with roasted cauliflower, chickpeas hummus, mint vinaigrette9,11,12 189 Kč
grilosos
 

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

24. 10. 2018
/

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili na tento víkend menu celé bez masa.

To, že náš Vegetariánský víkend připadá na datum oslavy sta let vzniku Československa, není náhoda. I náš první prezident, Tomáš Garrigue Masaryk, byl fanouškem rostlinné stravy a mezi jeho nejoblíbenější jídla patřily například švestkové knedlíky s mákem.

Víkendové brunche u Franze

02. 08. 2018
/

Každý víkend u nás probíhají pravidelné brunche  sobota & neděle (od 8:00 do 12:00).

Nabídneme Vám spousty dobrot z těch nejlepších surovin. Těšit se můžete třeba na melounové gazpacho a další letní polévky. Ze sladkého třeba mini koblížky s broskvovou omáčkou a mátovým cukrem anebo výborné tvarohové knedlíky se švestkami a mákemVejce benedikt s medovou šunkou a holandskou omáčkou  nesmí chybět nikdy. Dále například salát s hovězím roastbeefem (120g) s parmezánovo-křenovou pěnou a kapari, grilovaný losos s bylinkovým vinaigrette a salátem s pečenou zeleninou nebo lívance se slaninou, sázeným vejcem a javorovým sirupem.

Cold Brew u Franze

02. 08. 2018
/

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

 

Týden Města & bistro Franz – ve středu 17. 5.

13. 05. 2017
/

Bistro Franz se letos připojí k týdnu města na jeden den –  ve středu 17. 5. a ve svém přilehlém prostranství zpříjemní svou venkovní obsluhou posezení všem účastníkům či kolemjdoucím. Níže najdete speciální menu pro tento den. 

Od ponděli 15. května až do soboty 20. května oživí obyvatele Brna své ulice a náměstí kulturními a sousedskými aktivitami v rámci akce Týden Města.

Dvoudílný rozhovor s Radkem Nozarem / FINMAG

18. 02. 2017
/

1. díl / Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

2. díl / Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Kristýna Kašpárková z časopisu FINMAG vyzpovídala Radka Nozara – dozvíte se, jak to celé před 5lety začalo, jak bylo těžké zpočátku shánět čerstvé suroviny, kdo nám pomáhal dotvářet směr podniku a proč nám třeba chutnají více autentická vína...

#Midnight #bistro #brno #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),



Domácí limonáda. Dáte si? #homemade #cool #cold #bistro #veveri14 #brno #cute #drink #fresh

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Ovocný salát s ořechy a datlovým sirupem #food #breakfast #bistro #bistrofranz #brno #fruits

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Čokodortík od Kokina #dessert #food #bistro #bistrofranz #brno

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


U nás v bistru #autumn #food #breakfast #dinner #lunch #brno #bistro #bistrofranz

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),


Bistro aktualne zvenku. Karel Schwarzenberg uvnitr. #napivo #napivoskarlem #veveri #bistro #beer #summer #street

Fotka zveřejněná uživatelem Bistro Franz (@bistrofranz),

vejce-benedikt-s-medovou-sunkou-a-holandskou-omackou