V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Týdenní nabídka

neděli 22.9., vaří Lucie

Snídaně podáváme 8:00 - 11:00, víkendový brunch nabízíme od 8:00 - 12:00.
Níže uvedená nabídka se ještě může změnit, dle dostupnosti surovin.

MALÁ JÍDLA / STARTERS

Baba Ganoush s nakládanou zeleninou giardiniera, zaatar, pečivo7,8,9,12
Baba Ganoush with pickled giardiniera, zaatar, pastry
125 Kč
Hummus se sušenými rajčaty, olivy, pečivo1,11
Hummus with dried tomato, olives, pastry
125 Kč
Škvarková pomazánka s domácím pečivem 1,3,7,10,12
Greaves spread with homemade bread
105 Kč
Řepové carpaccio s kozím tvarohem, rukola, bazalkové pesto1,7,8,9,12
Beetroot carpaccio with goat cheese, arugula, basil pesto
135 Kč
Pomazánka z červených fazolí, sušená rajčata, pečivo1,7,8,9,11,12
Red beans spread, dried tomatoes, bread
95 Kč

HLAVNÍ JÍDLA / LUNCH

Cizrnová sekaná glazovaná medem, tomatová omáčka s pečenými paprikami3,9,12
Chickpea chopped with honey glazed, tomato sauce with roasted peppers,
185 Kč
Smetanové gnocchi se špenátem, bazalkové pesto, parmazán1,3,7,8,9
Creamy gnocchi with spinach, basil pesto, parmesan cheese
185 Kč
Luštěninový salát se sezónní zeleninou a balkánským sýrem, pražené ořechy, redukce z červené řepy7,8,9,12
Legume salad with seasonal vegetables and feta cheese, roasted nuts, beetroot reductionn
175 Kč
Rybí karbanátek z tresky tmavé (Ocean48, 140g), bramborový salát s ředkvičkami, koriandr, sezam1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
Fish meatball of dark cod (Ocean48, 140g), potato salad with radish, coriander, sesame
225 Kč
Pečené kuřecí stehno (farma rodiny Němcovy 200g), bylinková nádivka se slaninou, brambory na másle1,3,7,8,9,12
Roasted chicken leg (Němcovy farm 200g), herb stuffing with bacon, potatoes on butter
215 Kč
Vepřová roláda (130g) plněná jablky a slaninou, dýňové pyré, cibulová sláma1,3,7,9,12
Pork roulade (130g) stuffed with apples and bacon, pumpkin puree, onion straw
225 Kč

DEZERTY / DESSERTS

Dort s jahodovým krémem1,3,7,8
Cake with strawberry cream
75 Kč
Brownies z belgické čokolády a lískových oříšků1,3,7,8
Brownies from belgian chocolate and nuts
55 Kč
Banana bread1
Banana bread
55 Kč
Čokoládovo-pekanové sušenky1
Chocolate-pekan biscuit
29 Kč
Medovník od Anny 1,3,7,8
Honey cake from Anna
75 Kč
Jogurtový dezert s lesním ovocem1,3,7
Yoghurt dessert with forest berries
55,- Kč

POLÉVKY / SOUPS

0,2l / 0,4l

Batátovo - dýňová polévka, slaninový chips7,9
Sweet potatoes - pumpkin soup, bacon chips
Hráškový krém s mátou7,9,12
Pea cream with mint
Bramborová polévka s houbami3,7,9,12
Potato soup with mushrooms

Zeleninu nám dodává farma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme farmářské. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo nebo kváskový chléb z ChlebaBrno.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
grilovany-pstruh-lososovity-ocean48-listovy-salat-s-poke-ze-zlute-repy-vinaigrette-z-limety-a-zeleneho-caje
gazpacho
soba-nudle-v-arasidovo-tamarindove-omacce-edamame-mrkev-daikon-houby-koriandr1
salat-s-krutim-pastrami-farma-zelenkovi-sous-vide-rajcaty-kapary-a-parmezanem-cesnekove-krutony-bazalkova-aioli
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

editovat