Aktuálně rozvážíme jídlo i pití

středu 8.4. vaří Jarda

»» SNÍDANĚ / BRUNCH připravujeme od 8:00–11:00
»» OBĚDY připravujeme 10:00–15:30.
► Rozvážíme v blízkém okolí bistra denně 8:00 - 15:30, zavolejte nám na číslo 720113502. ▬ Hodnota objednávky musí být alespoň 175,- a cena rozvozu je 30,-
► Jsme na Dámejídlo ▬ https://www.damejidlo.cz/bistro-franz ▬ rozváží 10:00 - 15:30
► Jsme na Woltu ▬ https://wolt.com/cs/cze/brno/restaurant/bistro-franz ▬ rozváží 10:30 - 15:30
► Jsme v aplikaci Nesnězeno.▬ i s rozvozem 8:00 - 15:30

SNÍDANĚ & BRUNCH od 8:00 do 11:00

Ovesná kaše s kokosem, mákem a goji, ovoce, datlový sirup1,7
Oatmeal porridge with coconut, poppy seeds and goji, fruits, date syrup
125 Kč
Míchaná vajíčka s bylinkami // nebo se slaninou salát s medovo-hořčičným dresingem, máslo s medvědím česnekem, pečivo1,3,7,10,12
Scrambled eggs with herbs // or with bacon, salad with honey-mustard dresing, garlic butter, bread
125 // 135 Kč
Palačinky s krémem ze slaného karamelu, ovoce, belgická čokoláda, coulis1,3,7
Crepes with salty caramel cream, fruits, belgian chocolate, coulis
145 Kč

HLAVNÍ JÍDLA / LUNCH 10:00 - 15:30

Cizrnový hummus, salát se sušenými rajčaty a olivami kalamata, záatar, sezam, pečivo1,8,11,12
Chickpeas hoummus, salad with dried tomates and olives kalamata, zaatar, sesame, bread
145 Kč
Bramborové gnocchi s krémem z dýně hokkaido s muškátovým oříškem, parmazán Gran Moravia 1,3,7,9,12
Potato gnocchi with pumpkin cream hokkaido with nutmeg, parmesan Gran Moravia
155 Kč
Cuketovo - hráškové placky, mrkvové pyré s kurkumou a salát s ředkvičkami1,3,7,9,12
Zucchini peas, carrot purée with turmeric and radish salad
175 Kč
Salát s vyzrálým kravským sýrem z farmy Člupy, jablky a vlašskými ořechy7,8,9,10,12
Salad with ripened cow's cheese Boats, apples and walnuts
165 Kč
Dýňové lasagne s medvědím česnekem a mozzarellou, salát s kedlubnovým tartarem, citrusový vinaigrette1,3,7,9,12
Pumpkin lasagne with wild garlic and mozzarella, salad with kohlrabi tartare sauce and citrus vinaigrette
175 Kč
Trhané vepřové v domácí bulce s nakládanou okurkou, brusinková mayo, salát1,3,7,9,10,11,12
Pulled pork in homemade bun with pickled cucumber, cranberry mayo, salad
185 Kč

DEZERTY / DESSERTS

Čokoládovo - mandlový dort s granátovým jablkem1,3,7,8
Chocolate - almond cake with pomegranate
60 Kč

POLÉVKY / SOUPS

0,2 l / 0,4 l, 40 Kč / 60 Kč

Jarní minestrone s kedlubnou od Komendů9,12
Spring minestrone with kohlrabi (farm Komendovi)
Hovězí boršč s čerstvými bylinkami9
Beef borscht with fresh herbs
Francouzská cibulačka s krutony1,7,9,12
French onion soup with croutons

Zeleninu nám dodává farma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme farmářské. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo nebo kváskový chléb z ChlebaBrno.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
grilovany-pstruh-lososovity-ocean48-listovy-salat-s-poke-ze-zlute-repy-vinaigrette-z-limety-a-zeleneho-caje
maslovy-anglicky-muffin-pecenou-sunkou-vejcem-cedarem-a-rajcetem-zeleninovy-salat-s-medovo-horcicnym-dresingem2
soba-nudle-v-arasidovo-tamarindove-omacce-edamame-mrkev-daikon-houby-koriandr1
salat-s-krutim-pastrami-farma-zelenkovi-sous-vide-rajcaty-kapary-a-parmezanem-cesnekove-krutony-bazalkova-aioli
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

 

► Těšíme se na dny, kdy se u Franze opět setkáme. Od teď budeme rozvážet jídla i nápoje zdarma v okolí Bistra Franz, a také budeme prodávat jídlo a nápoje s sebou.

 

Objednávky přijímáme na čísle 720 113 502 denně od 8:00 do 15:30. Těšíme se na vás.

 

▬ Co vše si můžete dát u našich či vašich dveří?

🥪 snídaně a obědy

🍵 polévky

☕️ kávu

🍰 koláče a dorty

🥤 domácí limonády, ovocné mošty a další

🍺 točený Bernard a lahvové víno

 

aktuální nabídku najdete zde

 

▬ Chystáme vitamínové bomby v podobě smoothies, superfood ovocných čajů a čerstvé vymačkaných ovocných džusů či zeleninových šťáv ❤️

▬ Rádi Vám k objednávce přidáme i jednorázové dřevěné příbory. Některé z nápojů budou v rozvozu až od úterý, čekáme na obaly :-)

▬ Rozvoz jídel je pro nás nová věc, ještě se budeme chvíli učit. Prosíme o případné postřehy a nápady na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

▬ Věříme, že při ohleduplnosti a zodpovědnosti zvládneme časy, které přichází. Pozitivní myšlení, zdravé jídlo, kvalitní spánek, sounáležitost, hygiena. Zvládneme to ♡

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.