V příjemném moderním interiéru našeho rodinného bistra pro Vás celodenně připravujeme sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů. / Proč právě bistro? / Proč právě FRANZ?

Týdenní nabídka

19.10., vaří Karel

Snídaně podáváme 8:00 - 11:00, víkendový brunch nabízíme od 8:00 - 12:00.
Níže uvedená nabídka se ještě může změnit, dle dostupnosti surovin.

MALÁ JÍDLA / STARTERS

Hummus se sušenými rajčaty, olivy, pečivo1,11
Hummus with dried tomato, olives, pastry
135 Kč
Pikantní asijská kuřecí křídla (farma rodiny Němcovy) v sezamu, zelný salát, koriandr, pečivo1,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
Spicy Asian chicken wings (Němcovy farm) in sesame, coleslaw, coriander, bread
145 Kč
Losos Gravlax (80 g, Ocean48), creme fraiche, kapary, rukola4,7,10,12
Salmon Gravlax (80 g, Ocean48), creme fraiche, capers, arugula
155 Kč

HLAVNÍ JÍDLA / LUNCH

Cizrnový hummus se sušenými rajčaty, konfitovaná dýně, pomelo, naan chipsy, dýňová semínka, vinaigrette z uzených ostružin1,7,9,12
Chickpea hummus with sun-dried tomatoes, confit pumpkin, pomelo, naan chips, pumpkin seeds, smoked blackberry vinaigrette
195 Kč
Cuketovo - lilkové lasagne s rajčaty a mozzarellou, parmazán, salát s olivami1,3,7,9,12
Zucchini - eggplant lasagne with tomatoes and mozzarella, parmesan, olives salad
205 Kč
Grilovaný losos (130g, Ocean48), bramborový salát s koprem a kapari, medovo - hořčičný dresing4,7,9,10,12
Grilled salmon (130g, Ocean48), potato salad with dill and capers, honey - mustard dressing
255 Kč
Grilované kuřecí prso (130g, kuře farma Němcovy), batátové pyré s portským víne, cibulová soubise omáčka1,7,8,9,12
Grilled chicken breast (130g, chicken Němcovy), sweet potato purée with port wine, onion soubise sauce
245 Kč
Krůtí (130g, farma Zelenkovi) makhani curry s batáty a zelenými fazolkami, basmati rýže, kešu ořechy, koriandr1,4,6,7,9,11,12
Turkey makhani curry with sweet potatoes, green beans, naan bread, coriander
225 Kč

DEZERTY / DESSERTS

Bezlepkové levandulové sušenky
Gluten free lavender cookies
25 Kč
Perníkový dort s čoko krémem a čoko polevou1
Gingerbread cake with choco cream
75 Kč
Krtkův dort
Mole's cake
85 Kč
Čokoládový dort s jahodovou marmeládou a stracciatella krémem1
Chocolate cake with strawberry jam and stracciatella cream
90 Kč

POLÉVKY / SOUPS

0,2l / 0,4l

Charčo s hovězím masem a povidly9,12
Charcho with beef and plum jam
Houbová polévka s cizrnou7,9,12
Mushroom soup with chickpeas
Znojemská hovězí polévka s vejcem3,7,9,12
´´Znojmo´´ beef soup with egg
Vegetariánský boršč se zakysanou smetanou a koprem7,9,12
Vegetarian borsch with sour cream and dill

Zeleninu nám dodává farma Komendovi, taktéž nám dováží Míča Bagoňová. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme farmářské. Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme domácí pečivo nebo kváskový chléb z ChlebaBrno.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman. Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

plnystul
grilovany-pstruh-lososovity-ocean48-listovy-salat-s-poke-ze-zlute-repy-vinaigrette-z-limety-a-zeleneho-caje
gazpacho
soba-nudle-v-arasidovo-tamarindove-omacce-edamame-mrkev-daikon-houby-koriandr1
salat-s-krutim-pastrami-farma-zelenkovi-sous-vide-rajcaty-kapary-a-parmezanem-cesnekove-krutony-bazalkova-aioli
dezert
benedikt-detail
vejcemichana
kure

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich


Zeleninu nám v biokvalitě dodává ekofarma Komendovi. Maso je z moravských chovů, často v bio kvalitě, kuřata z volného chovu. Místní ryby jsou z rybníkářství Pohořelice, mořské jsou z Ocean48. Vejce máme z domácích chovů.

Používáme sýr parmezánového typu Gran Moravia. Nabízíme chléb z pekařství Balabán.

Nevaříme z polotovarů, žádný z našich pokrmů neobsahuje glutaman.

Váha masa je uvedena v syrovém stavu.

Ocean48

dodavatel vždy čerstvých mořských ryb a produktů z moře

V unikátním prostoru brněnské Moravské galerie provozujeme náš druhý podnikcafé MORGAL. Byla zde při probíhajících restaurátorských pracích objevena vzácná barokní freska, jejíž rozsah v badatelské oblasti barokního malířství Moravy znamená jedno z největších překvapení poslední doby.

Historickou exkluzivnost prostoru podpořil citlivý přístup architekta a designéra Martina Hrdiny. Interiér MORGALU navazuje na pamět místa se snahou vytvořit novou tradici setkání s uměním.

Kavárna nabízí skvělou kávu, kterou pro Vás právě pečlivě vybíráme, zpříjemní ráno tradiční snídaní, zasytí polévkami, saláty a rozličnými sladkostmi. Připravujeme pro Vás také domácí limonády z čerstvých surovin, výběr z kvalitních vín pro hosty kavárny i pro návštěvníky akcí konaných v režii Moravské galerie. MORGAL doplní zážitky z umění o další smyslové vjemy.

 

Aktuální denní nabídka MORGALu

 

 

 

 

 

Více na webu café MORGAL – www.morgal.cz

 

 

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

Cold Brew u Franze

Studená káva – která nepříjde do styku s horkou vodou, připravuje se dlouhým luhováním čerstvě nahrubo namleté kávy ve studené vodě.

Vegetariánský víkend v Bistru Franz

Šéfkuchař Karel ve spolupráci s naší novou posilou Veronikou s bohatými zkušenostmi s vegetariánskou kuchyní, připravili menu celé bez masa.

editovat